Bicara Hati Drama Diadaptasi Dari Novel

January 09, 2012





Sekarang dah banyak  novel di dramakan dan difilemkan bermula dengan Lagenda Budak Setan,Nora Elena diadaptasi  novel Kasih Yang Suci, filem Ombak Rindu yang pecah panggung dan jugak drama terbaru di tv3 yang menggantikan tentang dhia iaitu Gemersik Kalbu.
sekarang datang lagi satu drama yang anda semua boleh la letak dalam list mesti tonton anda.Drama terbaru di Astro Prima,Bicara Hati.Bermula pada hari selasa jam 9 malam,anda semua dah boleh start tengok cerita ni.Dibintangi oleh Sharnaaz Ahmad dan juga pelakon baru Cris. 

sedikit sinopsis novel bicara hati yang  cik ash nak kongsi... 

"DALAM satu kemalangan kecil yang tidak disengajakan, Tengku Syahran dan Zahlia bertemu. Ketika itu, Tengku Syahran sedang buntu memikirkancadangan emaknya ingin menjodohkan dia dengan Linda, seorang wanitayang tidak pernah dicintai.Seminggu mengenali Zahlia, Tengku Syahran menyatakan hasratnya untukmemperisterikan Zahlia untuk mengelak dirinya dikahwinkan dengan Linda.Zahlia terkejut dengan permintaan Tengku Syahran. Tengku Syahran tidakdikenali dan tidak mungkin Zahlia boleh jatuh cinta dengan pemuda itu.Zahlia serba salah untuk menerima lamaran itu. Pelbagai cara dilakukan olehTengku Syahran untuk memenangi hati Zahlia. Akhirnya Zahlia akur tetapidengan syarat, iaitu hak-hak peribadi Zahlia tidak akan diganggu.Setelah diijabkabul, Tengku Syahran mula berubah. Egonya terlalu tinggi dandia tidak mengikut penjanjian yang telah ditetapkan. Zahlia rasa tertipu. TengkuSyahran telah mungkir janji. Kini timbul pelbagai konflik dalam rumah tangganya.Benarkah hakikat bahawa perkahwinan yang berdasarkan kontrak tidak dapatmengundang rasa cinta, kasih, sayang dan kerinduan? Bicara Hati sebuahkisah yang dapat mengungkap segala rahsia.

Tapi sayang cik ash tak berkesempatan nak tengok episode 1 ramai cakap best cerita dia.. cari2 la kat youtube ada tak cerita episode 1 ni... 




You Might Also Like

0 ulasan

Terima Kasih Meninggalkan Komen Dekat Blog Cik Ash..

InsyaAllah Nanti Cik Ash Balas Kunjung Balas Bila Ada Masa Terluang


LIKE US ON FACEBOOK

>

PURPLE AWESOME JULY 2017