10 Fakta Menarik Tentang Saya

April 01, 2015

10 Fakta Menarik Tentang Saya 

 Assalamulaikum...Hai reader blog Cik Ash... bersiaran lagi kita hari ini... OK berbalik pada apa yang ekin nak share ini ialah berkenaan dengan #BloggerTalk dengan tajuk di pilih minggu ke 4 adalah 10 Fakta Menarik Tentang Saya yang telah dicadang boleh adik manis kita Dari Kelantan iaitu Syamimirosnee ...

OK Jom kita terjah 10 Fakta Menarik Tentang Saya


1. Nama diberi boleh ibubapa saya adalah Sharifah Ashikin Binti Syed Ali .. nama panggilan yang selalu orang panggil tu kena rapat macam family dan  kawan diaorang panggil SHIKIN... dan kawan di dalam maya dan blog panggil ekin.. nama Pena blog Cik Ash ni asal Dari panggilan untuk anak saudara ekin nak lebih detail tengok About Me.


2. Saya merupakan anak ke 4 daripada 6 adik beradik. saya mempunyai 2 abang,  1 kakak dan 2 orang adik.. dan mempunyai 6 + 2 =8 orang anak saudara sebelah family saya... anak sendiri belum ada rezeki lagi..


3.Saya dilahirkan dipahang sebab masa tu aboh saya sedang berkhidmat dengan tentera darat Malaysia.. ma saya cakap tak sempat nak balik bersalin kat kelantan saya nak cepat2 keluar hahahhah... saya dibesarkan dikelantan dari saya kecil umur berapa tak ingat sampai la umur 29 Tahun 3bulan baru bertemu jodoh dengan pilihan hati saya... pada tarikh 29.5.2014 saya disatukan dengan en suami di dalam majlis yang sederhana..  


4. Hobi saya suka baca Novel bila ada masa terluang la tapi tu masa zaman bujang la... rasa sejak dah jadi wife novel dah berkurang... last baca novel hadiah Dari abang letak kat  hantaran tu novel last RAMLaksamana Sunan.... Novel Febret pulak tu terima kasih en suami tersayang.. hihihi.. lagi hobi saya baca blog join Giveaway Alhamdulilah rezeki Dari blog ni cik ash banyak dapat hadiah boleh usha2 entri hadiah yang saya menang....

5. Makanan kegemaran cik ash  suka adalah tomyam ayam,ayam masak kicap dan ayam panprik..semuanya menu ayam...


6. Warna kegemaran saya Warna ungu sebab tu la blog ekin bertemakan Warna ungu... hihihi... tapi sekarang ni ekin dah beralih arah minat Warna pink sebab nampak macam macam comel dan lembut..


7. Saya ni perminat tegar kucing hihihi... kucing la tempat cik ash Bermain, bergurau,menangis kadang2 hahahha... bercakap dengan kucing macam cakap dengan orang .. sampai ada cakap saya macam orang Gila... huhuhuhu.... nak taw kucing ni ada Fakta menarik gak tu ya saya suka dengan kucing pun ada fakta gak  nak taw apa Fakta Menarik tu boleh Terjah entri Sejarah Kucing dan Fakta Menarik.


8. Menarik lagi tentang saya ni ada bakat sikit dalam membuat craft Dari Kain felt, Kain percal dan lain-lain.. nak tengok koleksi hasil ilham kreatif ekin boleh usha entri

Diy Untuk Anak Saudara Ekin , Diy Brooch, dan Diy Barang Kahwin

9. Saya ini seorang baik hati, lemah lembut la sangat kadang2 ada la kekasarannya.. hihihi... suka sangat sukakan kat kanak-kanak terbukti la sifat keibuan cik ash ada dalam diri ini... rezeki nak ada anak sendiri belum lagi...

10. Terakhir yang Menarik tentang saya hanya en suami tersayang yang taw... hahahha... jangan marah taw dah habis ideal la.,.



p/s : Sory entri yang agak panjang mesti ada yang malas baca hihihi..


sekian terima kasih







You Might Also Like

36 ulasan

  1. #sweet
    akk bleh sikit2 la felt...insyaAllah pesta buku ni nak bg present felt gak kt sape2 yg dtg otograp kt novel...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah untungla sape dapat autograf kak tu present felt hihihi

      Delete
  2. OK.... Kite geng! Suke Ungu... He He He...

    ReplyDelete
  3. Nape 10 je? Tak puas baca!
    * Frust...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha SS segmen tu nak 10 saja...

      Delete
  4. Replies
    1. Tula kan kak.farah...tak cukup kut...

      Delete
  5. Dapat lebih mengenali ekin :)
    Ungu is one of my feveret colours too!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihihihi..tu sikit jah kak.. boleh jah sesiapa nak join segmen ni... jom.la.join kak terbuka jah.ni

      Delete
  6. yang lain tak nak tahu..nak tahu UMUR berapa je?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahahah kak.JM umur angka 3 series dah la...

      Delete
  7. "seorang baik hati, lemah lembut"...part ni sis JM suka!!!

    ReplyDelete
  8. ada 2 org abang? dua2 dah kahwin? MELEPAS!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. 1 dah kahwin ank 3 yang seorang lagi baru nak kahwin bulan 4 ni... tak lama dah...

      Delete
  9. pepel antara warna fevret jugak.. CT suka mcm pepel pastel gitu.. boleh eh tak sempat da nak tunggu balik kelantan ? ahahah kelakar.. sama sama !! suka kucing. tapi xleh bela.. nanti semput. plus x snggop kalo ttb dia sakit ke apa.. neeehi.. amboi akak semua suka lauk ayam hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pepel paste cantik CT... memang hati berkobar2 nak balik kelantan ni... xpe la ct xbela kucing pun janji sifat kasih kucing tu ada... kalu dia mintak mkanan bgi la dia makan ya.. itu rezeki gak tu... hihihi
      ...hahahhahaa dah lauk ayam jah ada kat rumah... ikan tu ada gak kdg2...

      Delete
    2. kucing2 kat taman rumah ct semua garang2 tah ape jeee.. belagak semuanya

      Delete
    3. Dia taw CT xsuka kucing kut haahahhaa

      Delete
  10. ehh kegemaran tuh macam ada sedikit persamaan.. warna ungu tuh colour feveret lama.. sekarang kureng skit..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sis eyda minat warna apa pulak tu

      Delete
  11. Dlm byk2 point.. Rasa yqng nombor sepuluh macam extraordinary nak tau sangat2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mana boleh taw hanya en abe kita yang taw haahaaaha... biarlah rahsia...

      Delete
  12. Setiap patah shad baca... weheeee..
    kelate.. mgu depan balik kelate kan kak ekin.. hehehe :D

    ReplyDelete
  13. sama la kita ekin.
    akak pun anak ke 4 dari 6 beradik tapi akak kurang suka dengan kucing

    ReplyDelete
  14. Favourite food kita sama:) Nanti Kak Ekin masakkan Cik Mimie la..boleh? heheh :)

    ReplyDelete
  15. kalau kraf2 ni sama macam kak Farrah jugalah.. hehehe..

    saya pun suka kucing... ada 11 ekor kat rumah semuanya.. :)

    wah, novel jadi hantaran tu... hebat la.. fevret lak kan... :D

    ReplyDelete

Terima Kasih Meninggalkan Komen Dekat Blog Cik Ash..

InsyaAllah Nanti Cik Ash Balas Kunjung Balas Bila Ada Masa Terluang


LIKE US ON FACEBOOK

>

PURPLE AWESOME JULY 2017