Drama Be Careful With My Heart (Season 2)

April 07, 2015

Be Careful With My Heart Musim 2

Assalamualaikum ...selamat  pagi semua.. hai reader blog Cik ash.. agak lewat ekin share cerita Be Careful With My Heart (Season 2) ni biasa  update guna tablet masa terhad nak karang entri.. huhuhu..  bagi pernah mengikuti kisah pada season 1 taw kisah dia macam mana ner kan.. hihihi...  Untuk. season 2 boleh la tengok sinopsis dibawah ya... ni pun autopost entri... huhuhu




Tajuk Drama:Be Careful With My Heart (Season 2) 
Siaran : TV3
Waktu Siaran : Isnin hingga Khakis pukul 3.00 petang
Barisan Pelakon : Pelakon Utama : Jodi Sta (Maria as Maya Dela Rosa Lim), Richard Yap as Richard "See Chief", Lim Mutya Orquia as Abigal Ruth " Abby", Lim Janella Salvador as Nikki "Nik-Nik", Grace Lim, Jerome Ponce as Luke Andrew Lim, Elisha Delos Santos as Sunshine Lim, Jeio Aquines as Sky Lim.
Pelakon Pembantu:Aiza Seguerra as Cristina Rose " Kute" Dela Rosa Sylvia Sanchez as Teresita Dela Rosa, Lito Pimental as Arturo Dela Rosa, Gloria Sevilla as Felicidad "Manang Few Marcelo-Alejo,JM Ibañez as Pocholo " Cho", Macavinta Marlo Nortel as Nicolo Angelo "Mallows", Cortez Divina Valencia as Conchita " Mamang" Dela Paz, dan lain-lain

Sinopsis Drama Be Careful With My Heart 

Cerita ini mengisahkan kehidupan selepas perkahwinan seorang gadis Maya Dela Rosa dengan Tuan Richard. 

Lagu Team:(Lagu Soundtrack Drama Be Careful With My Heart) 

1. Please Be Careful With My Heart - Performed By Jodi Sta.Maria and Richard Yap 
2. When You Say Nothing At All -Performed By Jodi Sta.Maria and Richard Yap 
3. Kaba - Performed By Jodi Sta. Maria 
4. Please Be Careful With My Heart - Performed By Sam Milby and Juris

You Might Also Like

29 ulasan

  1. Replies
    1. Best bagi ekin la... sbb dah tengok yg season 1... hihiji

      Delete
    2. Za hihihi cop sir chieff dah hihihi

      Delete
  2. drama kegemaran abah kite ni...bagitau dia citer dia ada season 2, laju p tukar remote control baru since yang lama dah rosak...over angat!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah terbaik abah cik jelita hihihi

      Delete
  3. shad tak penah tengok drma ni.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak ekin drama filipina jarang tengok... ni sbb dah tengok sblm ni tu yang layan hihihi

      Delete
  4. ima jarang sangat tgk drama2 ni..takde banyak masa kat rumah.so nk layan tv pun kena gaduh dengan anak.haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ekin xde nak berebut dgn sape2 pun MIL jah yg ada dia tumpang tengkk hihihi

      Delete
  5. waktu siaran jam 3 ptg? hurmm..sesuai utk suri rumah je lah...sura rumah jgn mimpi hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup 3pm... sis JM tengok on9 kat tonton tv3 ada tu... kalau tgk nak pinjam pass masuk boleh mesej ekin... hihihi

      Delete
  6. eehhh...JM pun berlakon ?

    "JM Ibañez as Pocholo" ahahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahhaaahaah... dapat rasa mesti JM perasan nama ni... ekin masa taip nama dia duk terlintas kak JM mesti bc ni

      Delete
  7. ini drama from filipines kan...suka tg sbb pelakon kacak dan cantik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup filipina... sama la suka tengok... hihihi

      Delete
  8. ahahahaah..sbb sis JM baca baru KOMEN

    ReplyDelete
  9. kadang2 jer tengok drama nih..jadi tak berapa nak faham sangat laa jalan ceritanya..

    ReplyDelete
  10. tv xdok kat rumah.. hihi.. citer filipin kan..
    ct tngk kalo ada jericho je

    ReplyDelete
  11. Sempat tgk masa halday ritu..best citer ni...heroin pulak cantik sgt...

    ReplyDelete
  12. Kerja T_T so xdpt nak tgk cerita ni..hukhuk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik mimie kak ekin season 1 aritu keje gak sempat nak layan... tengok on9 ni dah jadi surirumah sepenub masa tu join tgk season 2 ni

      Delete
  13. saya dah lama sangat2 x layan cerita kat tv... selalu saya donlod cter series english je...

    ReplyDelete
  14. huhuhu, memang tak pernah tengok. tup-tup masuk season ke 2 dah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihihi ekin ni kalaau dah layan tv sudoh la hahahah

      Delete

Terima Kasih Meninggalkan Komen Dekat Blog Cik Ash..

InsyaAllah Nanti Cik Ash Balas Kunjung Balas Bila Ada Masa Terluang


LIKE US ON FACEBOOK

>

PURPLE AWESOME OKT 2017