#Cabaran20Hari | Pengalaman Pahit Di Bulan Puasa

July 01, 2015

 #Cabaran20Hari | Pengalaman Pahit Di Bulan Puasa 

#Cabaran20Hari Puasa/Raya 2015

Hai... selamat pagi reader blog Cik Ash ini... puasa Ok ke...  Hari ke 5 ekin menlengkap misi #Cabaran20Hari Puasa/Raya 2015 ini...  tajuk ke 5 Kali ialah kisah Pengalaman Pahit Di Bulan Puasa Yang terjadi kepada ekin... Dan masuk bulan julai kita ni sekejap saja masa berlalu...jom usha pengalaman pahit bulan puasa ekin..

Hari ini dah hari Ke 14 kita menjalani ibadah puasa kan.. dah macam-macam perkara kita lalui sepanjang puasa kan... ok la setiap orang ada pengalaman pahit bulan puasa kan... macam ekin ada gak pengalaman pahit bulan puasa untuk tahun ini tak ada lagi tapi kalau masa belum kahwin ada la ekin selalu tak bangun sahur, tak sedar bangun sahur kunci jam tutup jam tu tak bagi bunyi hihihi..  time tak boleh puasa ekin depan aboh, abang2 ekin kata puasa malu kalau diaorg taw kan... bangun gak sahur walaupun tak puasa tu.. selalu awal puasa lupa bangun pagi buka periuk hahahaha...

Pengalaman Pahit Bulan Puasa lagi ekin tak lupa time nak pergi sembanyang terawih.. setiap kali pergi terawih berkumpulan dengan kawan-kawan kan.. kita orang bersemangat nak pergi terawih nama lagi budak-budak kan... tetapi biasa la budak- budak mesti buat bising kan ada bercerita, bergurau la... kalau bahagian lelaki ekin dengar kurang pak cik melarang kita budak-budak ini.... kalau sebelah perempuan berbunyi mulut mak cik- mak cik melarang la, memberi ceramah la .. siap ada tu suruh balik tak yah mari sembayang terawih taw...sampai ekin  umur 29tahun last terawih tu mak cik tu tetap dengan cara yang sama marah budak-budak ini.. hihihi...

Itu saja Pengalaman Pahit Bulan Puasa Ekin kongsi buat anda semua.. maaf kalau ada salah silap semasa menulis entri ini... tunggu ketibaan entri #cabaran20hari seterusnya... tertinggal. baca entri yang sebelum ini ekin share boleh terjah dekat link di bawah ini :-



   


You Might Also Like

18 ulasan

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
  2. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
  3. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
  4. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  6. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  7. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  8. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  9. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  10. sis JM x faham..kenapa semua komen deleted

    ReplyDelete
  11. ohh....biasalah kan time budak2 pergi solat terawikh mmg bising..namapun budak2 kan

    ReplyDelete
  12. Awal Ramadhan memang biasa tak terbangun sahur nie..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zaman tak kahwin dulu harus tak bangun... Kahwin automatik bangun walaupun lewat tido hihihi

      Delete

Terima Kasih Meninggalkan Komen Dekat Blog Cik Ash..

InsyaAllah Nanti Cik Ash Balas Kunjung Balas Bila Ada Masa Terluang


LIKE US ON FACEBOOK

>

PURPLE AWESOME JULY 2017