Tips Rawatan Demam Selsema Untuk Bayi Dan Kanak-Kanak | Bahan Semulajadi

June 24, 2016

Tips Rawatan Demam Selsema Untuk Bayi Dan Kanak-Kanak | Bahan Semulajadi



Tips Rawatan Demam Selsema Untuk Bayi Dan Kanak-Kanak | Bahan Semulajadi , baru-baru ekin ada ternampak dekat facebook rahsia ada share tip tentang rawatan semulajadi untuk bayi dan kanak-kanak yang kena demam selesema. ekin share dalam blog ni nanti mudah bila ekin dah ada anak boleh tengok dekat blog nanti hihihihihi.. kadang-kadang dekat facebook post-post lama tak nampak la ekin ni jenis malas nak scroll gambar dekat facebook hahahahaha... so sesiapa yang ada anak boleh cuba guna bahan-bahan ni untuk anak korang ya.. kalau menjadi bagitaw ekin deh hihihihi


kredit gambar fb rahsia hawa


Jom kita tengok apa bahan-bahan yang perlu kan untuk Tips Rawatan Demam Selsema Untuk Bayi Dan Kanak-Kanak | Bahan Semulajadi :-

Bahan-Bahan
1 biji Buah Lemon
1 biji Bawang Putih 
Minyak Zaitun Komersial (mengandungi Vit A,C, E) 

Cara-cara membuantnya :-
1. Campurkan hirisan lemon, bawang putih & minyak zaitun komersial (mengandungi Vit A, C, E). 
2.Ramas campuran hingga mengeluarkan bau yg segar.
3. Gunakan minyak ini untuk mengurut bahagian tapak kaki, belakang badan atau bahagian lain tubuh anak2. 
4.Ia bagi merawat/mengurangkan demam selsema yg sgt mudah menjangkiti kita terutama bayi dan kanak2.
5. Usaha ini bolehlah dilakukan di samping memberi ubat-ubatan yg bersesuaian apabila anak2 dijangkiti demam selsema. 

 photo signature_4.gif

You Might Also Like

6 ulasan

  1. bagus guna rawatan2 macam ni .. apa pun kena ikhtiar kan..

    ReplyDelete
  2. kdg2 mmg xde lemon..amik je myk zaitun ngan bwg putih dibakor tu buat sapu kat bdn ngan kaki..

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh juga ya kak el ok noted nanti bila anak boleh cuba la

      Delete
  3. huhu.. kalau bt ni semua xberkesan ke klinik juga

    ReplyDelete

Terima Kasih Meninggalkan Komen Dekat Blog Cik Ash..

InsyaAllah Nanti Cik Ash Balas Kunjung Balas Bila Ada Masa Terluang


LIKE US ON FACEBOOK

>

PURPLE AWESOME Ogos 2017