Liebster Award #1

February 04, 2015



Hai! Pertama kali Ekin  ditag oleh  KaK Fuza Musa untuk Liebster Award bagi tahun 2015.. Tak pernah lagi  ditag macam kena jawab soalan... hihihi

Ok Jom Kita Jawab Soalan dari kak fuza kita ini 


                                                  Soalan Yang DiTanya Oleh Kak Fuza 
1.  Awak marah tak kena tag ni?
2. Bagus tak segment Liebster Award ni?
3. Kenal tak blog Fuza ni?
4.  Bagaimana hari-hari tanpa Facebook? Blog? Instagram? WhatsApp?
5.  Baju raya planning warna apa?
6. Resepi apa yang anda terer? Masak air, masak maggi tu tak kira ye!
7. Harapan 2015
8. 2014...ulasan kesimpulannya.
9. Kenapa anda menulis BLOG?
10. Awak rasa Fuza ni macam mana?
11. Awak dah add kita tak kat Blog?


JawapanNYa Ialah :

1. Hihihi Tak marah tapi terkejut n teruja pertama kali kena tag jawab soalan macam ni... 
2. Bagus sangat boleh kita kena mengenali blog dengan pertanyaan soalan macam ni
3.Mesti la kenal... sebelum ni jadi Slient Reader jah... inshaAlla mungkin jadi pengomen tegar nanti.
4.  ekin ok jah kalau facebook tak xde... blog t fikir 2 kali... intagram n whatsapp pun ok jah sekarang sebab tak berjauhan dengan abang dah... hihihi.
5.  Tak terfikir nak pakai warna apa tahun ni... tahun kedua beraya sebagai isteri hihihi... 
6. Memasak tu ekin pandai masak ayam masak kicap, panprik.sup, tomyam dan lain..
7. Harapan ekin semoga ekin dan suami dimurahkan rezeki dalam kehidupan ni... semoga apa yang ekin harap ekin dapat bagikan suami cahaya mata pelengkap cinta kami ni pada tahun ni... amin
8. tahun 2014 ekin sah jadi isteri kepada suami... banyak cerita gembira, duka, pahit yang ditahun 2014.... Iiku2 kehidupan sebagai pasangan baru berkahwin kan... baru 8 bulan kahwin... hihihi...
9. Masa mula menulis 2010 ekin suka2 saja nak buat sebab masa tu ekin ada join satu stesen radio on9  best pulak tengok blog boleh kongsi kisah kita , isu semasa  dan lain-lain. sekarang ekin minat menulis sambil berkenalan dengan rakan blogger yang hebat boleh jana pendapatan sambil blog ni...
10.Baru kenal kak Fuza... baik hati bila kita berkunjung ke blog... peramah ibu yang comel hihihi
11.Dah Add Kak Fuza Follower ke berapa tak ingat la


Ok ekin dah jawab kesemua soalan Kak Fuza... Terima Kasih sudi membaca entry yang panjang dengan soalan ini . Ok ekin nak tag kawan kawan blogger ekin untuk jawab soalan ekin ni hehehe . 11 soalan perlu jawab.. lepas dah jawab sila tinggal link kat komen ya.. 

  1.  Pendapat ikhlas mengenai blog Cik Ash?
  2. Inspirasi nama blog korang?
  3. Dalam banyak-banyak Blogger, Blogger mana yang paling anda suka ? 
  4. Antara ayah dan ibu yang mana paling anda takut ? Sebab ? 
  5. Anda suka kucing tak? Beri sebab kenapa suka/ tak suka kucing?
  6. Blogger yang pernah anda jumpa face to face?
  7. Apa tujuan buat blog ini?
  8. Dah Berapa  dalam dunia blogger ini? 
  9. Anda Blogger dari mana?
  10. Umur Berapa?
  11. Dah Kahwin ke belum hihihi?


  Yang terpilih untuk menjawab soalan ini

http://fuzamusa.blogspot.com/
http://sitiyangmenaip.blogspot.com/
http://bungakayangan.blogspot.com/
http://famf-tower.blogspot.com/
http://akuvsdiashadhira.blogspot.com/
http://www.blogparihh.com/
http://cicihana.blogspot.com/
http://kameqdeanna.blogspot.com/
http://www.papaglamz.com/


You Might Also Like

34 ulasan

  1. Selamt menjawab bagi yg kena TAG tu

    ReplyDelete
  2. Bagus jugak Liebster Award ni kan dapat kenali rakan blogger lebih rapat secara tak langsung :-)

    ReplyDelete
  3. Nasib baik sis JM x kena tag sbb malu nk jawab sialan2 di tanya tu heee

    ReplyDelete
  4. Ehh..terlupa..sis JM doakan impian/harapan Ekin yang No 7 tercapai in sha allah..semoga Allah makbulkan permintaan Ekin tu ye

    ReplyDelete
  5. @Jari Manis terima kasih akak... semoga Allah makbulkan permintaan ekin nanti... :)

    ReplyDelete
  6. @Jari Manisbetl tu akak gak kita mengenali rakan blogger nanti...

    ReplyDelete
  7. @Jari Manis hahahhahaha.... terfikir2 nak tag kak JM gak tadi... tapi tertag orang lain la pulak... selamat3 akak

    ReplyDelete
  8. @Jari Manis Hahaha kita serupa kak. Saya tengah urut dagu ni tengok soalan2 akhir tu ;)

    ReplyDelete
  9. Ekin, thanks tagged akak. Insya Allah nanti akak jawab ye :)

    ReplyDelete
  10. @Farrah MF hahahhahah saja nak bagi soalan lucu tu... dah taw kahwin

    ReplyDelete
  11. @Farrah MF sama-sama.. hihihi... main tag jah ekin ni...

    ReplyDelete
  12. kena tag la . hehee . inshaAllah nnt jawab

    ReplyDelete
  13. @Mad Parihh hihihi akak main tag jah tu... ingat blog yang selalu singgah

    ReplyDelete
  14. fuiyoooo musim jawab liester award lah..
    hihi first time mmg truja Kak Ekin hihi.. thank u tag CT.. insyallah nanti CT jawab bila ada kelapangan..

    selamat berliebster award =)

    ReplyDelete
  15. Bestnyaa main tag ni. Hehe kadang2 soalan tu mmg random kan, mcm; apa yg ada sebelah awak sekarang? Suka mee, bihun, kuetiaw, laksa or spaghetti? ni tag masa awal2 2009 hehehe

    ReplyDelete
  16. asssalam , dah jawab :) hehee . http://www.blogparihh.com/2015/02/liebster-award-by-cik-ash.html

    ReplyDelete
  17. @Mad Parihh wahhhh terima kasih... nak p terjah ni... hihihihi

    ReplyDelete
  18. @CT Humairah ha ah memang 1st time kena tag jawab teruja la sangat... tahun 2014 n 2015 baru aktif blog kan... hahahahha...jwab2 menanti CT jawab tu

    ReplyDelete
  19. @Hanis Amanina hihi tu la....seronok bila bab mejabwab ni

    ReplyDelete
  20. Semoga kak ekin dan suami dikurniakan cahaya mata tahun ini.. hehe..
    amin ya rabbal a lamin..

    ReplyDelete
  21. ade lg libster award ni ye
    hehehehe

    ReplyDelete
  22. @sha dhiraterima kasih sha... amin semoga doa sha dimakhburkan....

    ReplyDelete
  23. ehhe soalan soalan semua comel belaka :D

    ReplyDelete

Terima Kasih Meninggalkan Komen Dekat Blog Cik Ash..

InsyaAllah Nanti Cik Ash Balas Kunjung Balas Bila Ada Masa Terluang


LIKE US ON FACEBOOK

>

PURPLE AWESOME Ogos 2017