Buat Belon Buih Sendiri

May 06, 2016

DIY Belon Buih


 Hai korang semua, entri yang lama tersimpan dalam draf keadaan tak mengizinkan nak share sebelum ni disebabkan sibuk sikit dengan hal urusan peribadi... sory taw.. 

sebelum ekin try diy belon buih untuk anak saudara ekin ni saja-saja cuba nak buat guna bahan yang ada kat rumah ni... sangat mudah dan senang sangat.. 

bahan dia mudah dapat dekat rumah..

cara-cara nak membuatnya adalah guna kan sabun basuh pingan,sedikit tepung jagung saja dah siap boleh la nak main boleh buih lepas ni... 





You Might Also Like

12 ulasan

  1. gambo belon nyer mana ekin ? :)
    kalau ada belon ni di mana2, sure anak2 aida nak main.
    skang ni da makin mahal la plak, ekin.
    hu hu hu but kerana anak2 terchenta, ku ikutkan ajer.
    janji diorang enjoy!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahhaha gambar belon terdelete la.. Tu yang tak ada tu

      Delete
  2. mmg nak buat tuk anak2..tp mcm asik lupa je haha malas pun satu hal ekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ekin saja2 suka anak saudara yg ni.banyak mulut sangat duk kata boring duk rumah ekin hahahahaha tu yg buat ni

      Delete
  3. ala. letak la gambar belon nk tgok jadi macam mna.. hehehe

    ReplyDelete
  4. tak pernah buat sendr...selalu beli jer yg murah2..

    ReplyDelete
  5. Fuyoo...dasyat tu..kalau dpt buat yg giant tu lgi best

    ReplyDelete
  6. dh lama tak buat.. best la boleh main puas2

    ReplyDelete

Terima Kasih Meninggalkan Komen Dekat Blog Cik Ash..

InsyaAllah Nanti Cik Ash Balas Kunjung Balas Bila Ada Masa Terluang


LIKE US ON FACEBOOK

>

PURPLE AWESOME Ogos 2017