Resepi Kacang Buncis Goreng Telur Hancur

June 25, 2016

Resepi Kacang Buncis Goreng Telur Hancur

                                               


Hai korang semua, apa khabar untuk hari ini sihat tak.. puasa macam ner ok ke... sekejap jah puasa kan rasa tahun ni.. seperti biasa la bulan puasa rajin la ekin kongsi resepi masakan kat blog ni hihihihihi... hari ini ekin nak share resepi Kacang Buncis Goreng Telur Hancur. Menu dah lama tersimpan dalam draf baru nak share hihihihihi...

Menu simple ekin buat ni jom kita usha di resepi Kacang Buncis Goreng Telur Hancur kat bawah ini. 


Resepi Kacang Buncis Goreng Telur Hancur 
Oleh : Cik Ash 

Bahan-Bahan :- 
Beberapa batang Kacang Buncis 
Separuh Carrot 
1 biji telur 
2 biji bawang putih 
sedikit garam 
sedikit serbuk pati sedap 

Cara-Cara Membuatnya :-
1. Tumis bawang putih naik bau.
2. Pecahkan telur goreng bagi hancur. 
3. Masukkan air lepas tu masukkan la carrot dan kacang buncis tu.. 
4. Masak sampai carrot lembut, perasakan garam dan serbuk perasa.
5. Ok siap boleh di hidangkan.. 



 photo signature_4.gif

You Might Also Like

7 ulasan

  1. kat umah sllu je msk mcm ni..kdg2 main ratah2 je..smapi kat meja makan tggl skit dahh ahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la ekin buat abang senyum2 febret dia ni...

      Delete
  2. dah lama tak boleh nak makan kacang buncis nih.. memang sedap tu buat masak simple macam tu..

    ReplyDelete
  3. sedap makan waktu sahur.. hehehe. pinggan kita sama zaman dulu

    ReplyDelete
  4. Sha pun suka masak gini.. mudah dan sedap..

    ReplyDelete

Terima Kasih Meninggalkan Komen Dekat Blog Cik Ash..

InsyaAllah Nanti Cik Ash Balas Kunjung Balas Bila Ada Masa Terluang


LIKE US ON FACEBOOK

>

PURPLE AWESOME Ogos 2017