Resepi Popia Goreng Homemade

July 01, 2016

Resepi Popia Goreng Homemade



Hai korang semua, sory lambat update hihihihi.. ni entri yang lama dah terperam dalam draf ... mood malas nak update dah mai balik ni aduh la... sebelum ini mak mentua teringin nak makan popia goreng tu..apa lagi beli bahan-bahan ekin buat sendiri hihihuhi.. 


Resepi Popia Goreng Homemade 
Oleh: Cik Ash 

Bahan-Bahan :-
Kulit popia 
isi ayam sedikit
4 biji kentang 
1 biji carrot 
1 biji bawang putih
1 labu bawang besar kuning 
serbuk pati sedap 
garam

Cara Membuatnya :- 
1. Ubi kentang dan carrot di sagat halus-halus
2. Lepas tu tumis bawang putih,bawang besar, isi ayam hingga kekuningan.
3. Masukkan pati sedap dan secukup rasa garam.. 
4. Bila dah siap digulung boleh di  goreng popia tu sampai kekuningan ya.. 





taugeh, ubi kentang dan carrot yang telah di goreng ya.

bersedia untuk dilipatkan popia ni

popia sudah  digulung...

gambar sudah di goreng terlupa nak snap hahahahhaha snap sangat kut yang terlupa.. 



 photo signature_4.gif

You Might Also Like

16 ulasan

  1. Kami suka popia sayur ni..
    tak puas kalau makan

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama la gak tu buat sendiri puas hati hihihihi

      Delete
  2. Weeeee .. Sedaaaapnyaaaa popia. Semua jenis popia semua sedap

    ReplyDelete
  3. Suka popia goreng sambal!! So yummy! 😊

    ReplyDelete
  4. sedap yang penting homemade.. so nak letak inti banyak2 pun xpe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu ct letak banyak inti baru puas makan hihihihihi

      Delete
  5. Puas makan kalau buat sendiri kan ekin..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memey puas makan sampai ibu mentua request suruh buat lagi

      Delete
  6. Sedap..sedap..suka makan time panas2.. krup krap krup krap bunyi dia..hehehe :D

    ReplyDelete
  7. mudah je nak buat rupanya..okey nk copy resipi ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sis JM cara ekin kan sangat mudah Hahahahaha

      Delete

Terima Kasih Meninggalkan Komen Dekat Blog Cik Ash..

InsyaAllah Nanti Cik Ash Balas Kunjung Balas Bila Ada Masa Terluang


LIKE US ON FACEBOOK

>

PURPLE AWESOME Ogos 2017