Bila Rajin Ini Jadinya

September 11, 2016



Bila Rajin Ini Jadinya | Assalamualaikum... Hai semua ekin harap semuanya berada dalam keadaan sihat walafiat ya.. sebenar ekin ada nak share dengan korang mood kerajinan ekin diy baju raya aritu.. kat bahagian leher dan pinggang tu nampak ada kekosongan kan... tak lawa pulak tengok kosong macam tu... 

Sel otak berputar hahahaha ada idea nak diy jahit kristal yang ada dalam simpanan ekin kristal ni daripada kain tudung ibu mentua ekin dia tak mau pakai kristal yang berjuntai-juntai gitu dia cakap malu hihihihi.. dia suruh ekin buangkan so apa lagi ekin buang la... banyak dapat ekin pun terfikir apa la nak buat dengan kristal ni ni yang idea datang nak jahit dekat jubah raya aritu.. 

Ekin jahit simple-simple saja nak tutup ruang kosong dekat leher dan pinggang tu saja... so tengok la gambar dekat bawah kejadiannya hasil DIY ekin... nampak lawa sikit kan.. hihihihi.. 


Bakat terpedam lama dah hihihihi... baju-baju kurung ekin yang lama yang tinggal dekat kelantan pun ada yang ekin jahit manik sendiri.. fikir nak upah orang mahal baik buat sendiri lagi puas hati kan... lagi pun sekarang dah banyak tutorial dekat youtube, blog tunjuk  cara nak jahit manik dan kristal dekat baju...  

Ok la itu saja yang ekin nak kongsi dengan korang... jumpa lagi di entri lain.. 

You Might Also Like

12 ulasan

  1. jahit sndiri lg jimat walaupun susah sikit hahhaa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. nina hihihihi... jahit sendiri rasa bersemangat kan... ni kalau ada mesin teringin nak jahit jubah sendiri hahahaha

      Delete
  2. wah ! rajinnya.. dah macam baju baru...

    ReplyDelete
  3. Asalam..teman blog selamat hari raya ya...maafkan jika pernah menyakiti hati..

    ReplyDelete
  4. hadui rajinnya. nak menjahit kena teliti and sabar. takde kesabaran mmg tak jadi

    ReplyDelete
  5. rajin kak ekin. kira kalau nak menjahit mcm ni kena bawak pegi ofis. kalau kat rumah tak sempat hihi

    ReplyDelete
  6. Rajinnya ekin...
    Boleh amik upah jahit manik ekin...

    ReplyDelete
  7. Rajin ekin.. Boleh wat part timed nie..

    ReplyDelete
  8. jahit manik!! mmg kena rajin kau nk buat ni kena sabar

    ReplyDelete

Terima Kasih Meninggalkan Komen Dekat Blog Cik Ash..

InsyaAllah Nanti Cik Ash Balas Kunjung Balas Bila Ada Masa Terluang


LIKE US ON FACEBOOK

>

PURPLE AWESOME Ogos 2017