Cucur Campur

November 27, 2016


Cucur Campur | Assalamualaikum....Hai korang semua, harap semuanya sihat walafia deh... Hari ini ekin terajin nak update entri dekat blog hihihihihii...

Nampak tak gambar dekat atas tu cucur ini ekin buat pada 18hbl aritu baru ada mood nak share dekat blog hahahhaha... loni rasa malas nak update blog tak taw la nape... nampak sedap kan cucur ni... ekin buat cucur ni tak taw nama cucur apa letak cucur campur guna jah bahan-bahan yang ada kat dapur tu..

Suami dan mak mektua kata sedap cucur ni hiihihihi... ekin time rajin buat la apa-apa kuih untuk kami bertiga makan kadang-kadang ada anak saudara suami mai dia orang pun makan gak.. siap dapat pujian daripada anak-anak saudara moksu buat cucur sedap la... eh apa la ekin terlebih-lebih mebebel pasal ekin jom kita usha resepi dekat bawah ni :-

Resepi Cucur Campur 
Bahan-Bahan
5 Senduk Tepung Gandum
2 sudu kecil serbuk kunyit
1 sk oregano
daun bawang
daun sup
1 sk garam
2sk pati sedap
air

Cara Membuatnya :-
1.Campurkan semua bahan gaul sampai sebati.
2. Goreng dalam minyak yang panas hingga kuning...
3. Siap Goreng boleh makan sos cili...

ok la itu saja resepi cucur campur yang ekin buat hihihihi.. bagi ekin sedap gak buat macam ni ubah-ubah selera sikit..

You Might Also Like

8 ulasan

  1. Pati sedap tu apa cik ash? 😅 Tak pernah dengar mazni ni

    ReplyDelete
  2. Tenguk gambar cucur petang2 macam ni rasa lapar pulak.

    ReplyDelete
  3. Rajin Ekin masak-masak.. resepi Sume senang nak buat.. bagus Ekin..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahha kalau ekin tak memasak mok n suami nak makan apa sha

      Delete

Terima Kasih Meninggalkan Komen Dekat Blog Cik Ash..

InsyaAllah Nanti Cik Ash Balas Kunjung Balas Bila Ada Masa Terluang


LIKE US ON FACEBOOK

>

PURPLE AWESOME Ogos 2017