Air Paper Bag (Ikhlas) dari Thailand

May 20, 2015

Air Paper Bag Dari Thailand

Hai u all... harap sihat la... hari ini ekin ada nak share  minuman dari seberang malaysia iaitu negara Thailand..  sejak dapat kak iPar sebelah Thailand dapat merasa makanan sebelah sana... pertama Kali try minum air Ikhlas macam air yang dijual restoran gak cuma beza cara persediaan minuman berbeza sikit dengan kita kut... Cara bungkusan pun berbeza gak.. Ok atas tu adalah air Ikhlas yang ekin ambik Dari Facebook kak ipar hihihi...


Yang Paling istimewa ais dalam air ‘paper bag’ ini tidak cair dan dapat bertahan selama lima jam taw.. Banyak perisa boleh kita nak minum...

Nanti inshaAllah akan ekin update resepi Dari Thailand pulak untuk yang singgah blog ekin ni.. korang ekin udate nak tengok cara buat air paper bag ni boleh tengok di youtube tapi kut thailand translate BI yang kak ipar bagi hihihi https://youtu.be/im6_4IlmZ0Y

You Might Also Like

36 ulasan

  1. nama dia air ikhlas? hehehe. unik betul

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amy nama dia ikhlas... air sama.jah... tapi beza susu dia guna lain.la.rasa..lagi.packing air.mcm.bag.gitu3

      Delete
  2. fuiyiooo kak ipaq always sawadikap laaaa ni ? hai kakak *lambai2*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihihiho sawadikap ha ah tak sempat nak.belajar balik jap aritu

      Delete
  3. tak penah dengar pun air ikhlas.. first time ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama.la.kak ekin balik aritu baru taw ada air ni

      Delete
  4. mana airnya..dalam bungkus kertas tu?

    ReplyDelete
  5. air tu cam air kopi ke air bandung ke...air mata air

    ReplyDelete
    Replies
    1. Air teh beng,milo beng,nescfe beng,mocha beng n lain3 lagi

      Delete
  6. kalau Takaful Ikhlas sis JM tahu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kin pun kenal takaful ikhlas hihihi

      Delete
  7. Wow... Akak ipor orang oversea...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihihi orang dekat sebelah klantan

      Delete
  8. Uishhh... Rasa apa air ikhlas tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nama jah air ikhlas SS rasa sama jah air teh susu,milo susu,mocha susu dan lain3

      Delete
  9. Lepas minum jadi ikhlas... Ha ha ha...

    ReplyDelete
  10. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Air tu sama jah akak... nama ikhlas tu plastik dia jah kut... minum air dia sama jah dgm air kita teh susu dan lain3

      Delete
  11. Air dalam paper bag? wah gitu.. :)

    ReplyDelete
  12. @Jari Manis bungkus kertas tu bahagian luar, air kat dlm plastik cam tuu. besar taww..

    ReplyDelete
  13. @Cik Ash macam mcam perisa kan kak! sedapppp sangat

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha ah mcm perisa sdp bila minumtnk lg

      Delete
  14. @Cik Mimie air ni tahan lama taw... dah la besarrrr tahan lama, memang puas hatiiii

    ReplyDelete
  15. pergh!!Ohsem giler.. ekin nak satu.. hehehe..

    ReplyDelete
  16. susu untuk air guna guna jenis apa ye ??

    ReplyDelete
    Replies
    1. syafirza nanti tanya kak ipar dulu tak ingat nama apa

      Delete

Terima Kasih Meninggalkan Komen Dekat Blog Cik Ash..

InsyaAllah Nanti Cik Ash Balas Kunjung Balas Bila Ada Masa Terluang


LIKE US ON FACEBOOK

>

PURPLE AWESOME JULY 2017