1st Day Raya 2015 | Beraya Di Kelantan

July 26, 2015


                                                                                                                                 Assalamulaikum..
Hai , reader blog Cik Ash yang di kasihi... apa khabar semua, sihat ke... masih lagi beraya ke.. baru  sempat share cerita pasal raya.. cik ash dah balik kedah tak puas lagi beraya di Kelantan taw... balik sekejap tak puas lagi beraya di Kelantan rumah saudara mara sebelah ma or aboh ada lagi yang tak pergi raya... masih lagi tertinggal nak pergi raya.

       Ok raya Kelantan tahun ini menu tahun ini yang ada hari raya pertama ialah Sate Ayam... bermula di rumah cik ash roti jala, nasi impit, lemang, sate ayam, kuih muih... majoriti semua rumah yang cik ash pergi beraya kebanyakannya ada sediakan sate ayam... siap cik ash bertanya sate tu harga Berapa... hihihihi.. aboh cik ash boleh rasa ayam macam-macam rasa ada yang sedap, isi keras, kuah sate Kelantan lagi power dari sate kat kedah..

Sate Ayam

Roti Jala dan kuah Sate


Raya pertama rumah cik ash buat rumah terbuka sempena sambutan besday ma n ulang tahun perkahwinan aboh dan ma.. banyak saudara mara sebelah aboh yang Mari, jiran-jiran ma, penat layan Tertamu sampai tak sempat nak bergambar dengan family cik ash... sayangnya peluang terlepas menyesal sudah...  sempat welfie dengan abang jah la.

Nasi impit

Sambal nasi impit



lemang dari Melaka

                                   
Kek Hari Lahir Ma dan Ulangtahun Perkahwinan Aboh n Ma

Balik aritu tak sempat nak makan nasi tumpang,pulut pagi, nasi kak wook, nasi berlauk sob sob sedih tak ada lagi orang jual raya ke tiga tu.. raya ke empat cik ash dah bertolak balik ke kedah bertolak jam 7.00 pagi sampai di kedah pukul 12.30pm Alhamdulilah perjalanan berjalan lancar tak ada jem mana.. masa perjalanan balik sempat la cik ash singgah di kedai Aneka Keropok tu.. beli keropok keping dan kerepok lekor.. 

Sekian cerita cik ash beraya di Kelantan...





You Might Also Like

21 ulasan

  1. Salam lebaran ye...wah sate..syoknya..

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. Hihihi tahun ni baru blh sedondon lan..

      Delete
  3. Tgk food rase lapo plak... Aduss...

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. Ok nanti kak ekin singgah blog thirah

      Delete
  5. amboiii...seronok ekin leh beraya dikpg kan....rasa meriah jerr kan....selamat hari raya ekin hihihih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihihi seronok sangat tapi tak puas lagi sebab tak dapat nak makan mknan yg mengidam hihihihi... mcm org mengandung pulak ni

      Delete
  6. Mesti hati penuh bunga dapat beraya di Kelantan :)

    ReplyDelete
  7. Hati berbunga sangat dapat beraya dengan ma aboh dan family hihihi

    ReplyDelete
  8. Kelik kelantan tahun ni..mesti best kan.. :) Raya dekat kampung sendiri..hihi...

    Wah, cntik2 tudung kak ekin :)

    ReplyDelete
  9. Assalam ekin,
    tu laaa kan3
    jalan2 time ghayer ni semua kedai tutup
    tak dapat nak merasa kan3

    ReplyDelete
  10. @Cik Mimiehihihi harus best jumps saudara boleh makan makan makanan Kelantan last puasa tu hihhi

    ReplyDelete
  11. @Cik Mimietudung menang GA jimat xyah beli dah hihihihi

    ReplyDelete
  12. aha,,,ni ke Ekin tu...cantik gambar selfie..kalau sis JM selfie..fuh..malu nak tgk muka sendiri huhuh

    ReplyDelete
  13. beraya di kelantan, makan lemang melaka :)
    1malaysia...

    ReplyDelete
  14. Nyum nyum. Sy dpt mkn suma tu.. lpasngidam mkn roti jala umah cikdah.. hihihi

    ReplyDelete

Terima Kasih Meninggalkan Komen Dekat Blog Cik Ash..

InsyaAllah Nanti Cik Ash Balas Kunjung Balas Bila Ada Masa Terluang


LIKE US ON FACEBOOK

>

PURPLE AWESOME JULY 2017