Projek Buat Instant Shawl Sendiri

August 04, 2015

Projek Buat Instant Shawl Sendiri

                                             
Hai, reader blog Cik Ash entri ini autospot ya... 2-3 hari lepas ekin kerajinan membuat projek buat instant shawl sendiri mengunakan selendang dan shawl yang sedia ada dalam simpanan ekin ni..  rasa teringin buat instant ni bila ekin ada baca blog Kak Farah Dan  Cikgu Norazimah tu... tu la semangat berkobar-kobar nak buat ni... 

Ekin jahit guna tangan jah ni mesin jahit mana ada... ok kat bawah ni adalah sebahagian selendang dan shawl yang ekin kumpul-kumpul ni separuh jah banyak shawl ekin tinggal di Kelantan nuh nak bawah lagi xde tempat nak letak dah tu... taip ni guna hp abang tablet yang ekin sokmo tertiba rosak kuat sangat guna update blog kut...




Lepas dah siap ekin jadi model instant shawl sementara hihihi... 

So sesiapa yang ingin buat  instant shawl boleh rujuk tutorial di blog yang berikut link dekat bawah ini




You Might Also Like

41 ulasan

  1. Tengok Kak Ekin buat IS rasa nak buat jugak lah..hehehe..tunggu rajin tu datang nanti :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak buat mana nak pakai jah yang lain masih tersimpan dalam plastik tu

      Delete
  2. Tak sabar nak tengok Kak Ekin jadi model :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahaha selfie dah duk dalam hp abg malu nak share

      Delete
  3. jom cik ash kita bt sesama... sis pun sama nak buat tudung gk... hehe

    ReplyDelete
  4. good luck cik ash..wah makin cantik berseri nt..n btmbh puashati pakai jahit sendiri

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihihi biasa saja pakai tu yup pushati pakai buat sendiri

      Delete
  5. rajinnye ekin buat shawl sndiri....hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Shawl yg sedia ada kak D cuma buat instant shawl tu...

      Delete
  6. salam singgah sini sis...tak sabar nak tengok instal shawl sia ni...hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam hihihihi ada tapi siap 3 jer yg lain susah sikit nk buat hahahaha

      Delete
  7. Replies
    1. Yup jahit tangan ss xcomel pun jnji boleh pakai

      Delete
  8. Replies
    1. Shawl tu masa ekin keje dulu2 suka la pakai hihihi... tengok comel beli

      Delete
  9. terbaik la ekin.
    buat sendiri :)
    sgt rajin.

    ReplyDelete
  10. rajinnya...kita ni x pndai bab jahit mjahit..hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zai ekin ni zaman anak dara xminat nk jahit ni jadi buat terlebih rajin pulak

      Delete
  11. Kalau minat..memang tak kisah apa pun dugaannya..lepas ni..Ekin kena buat jenama sendiri la..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Berminat untuk pakai sendiri boleh la hihihi.. nk ada jenama sendiri insyaAllah

      Delete
  12. Replies
    1. Poh tangan kaku main cuba jah tu hihihi

      Delete
  13. jahit guna tangan je? fuhh..tabik...sis nk jahit kain koyak pun bercinta ni nk jahir shawl..setahu x siap..mesin kat rumah dh jadi barang hiasan..adess

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup jahit tangan buat 3helai berhenti lps tu bila ada kerajinan buat lagi hihihi... tu ada lagi tak sudah

      Delete
  14. untung kan jahit sendiri lebih jimat

    ReplyDelete
  15. @Jari Manis Mesin Jahit Industri tu.. Kalu tak nak guna... Jual je laa...

    ReplyDelete
  16. Replies
    1. Hihihi insyaAllah nanti ekin share hihihi

      Delete
  17. seronok buat tudung sendiri.lebih jimat dan lebih puas hati.

    ReplyDelete

Terima Kasih Meninggalkan Komen Dekat Blog Cik Ash..

InsyaAllah Nanti Cik Ash Balas Kunjung Balas Bila Ada Masa Terluang


LIKE US ON FACEBOOK

>

PURPLE AWESOME Ogos 2017