Suasana Hari Raya Aidiladha 2015

September 28, 2015


Hai reader blog  Cik Ash apa khabar sihat ke... best tak raya haji tahun ni bagi korang. Entri autopost seperti biasa la ya.. Mood raya tu dah tak ada boleh update blog dah.. Bagi ekin best la family suami ekin berpakat-pakat memasak menu pagi raya pada malam raya tu... siap memasak pukul 2pagi tu.. huhuhu...lauk pauknya dalca daging,ayam masak merah,tapai,ketupat,nasi kapit a.k.a impit , mee kari dan tak lupa kami order satay.

Bangun pagi terlewat sikit ekin tunggu kak ipar mai panahkan lauk2 untuk dijamu makan untuk anak beranak.. meriah tengok budak2 ramai kat rumah ni.. 

Belah petang pulak ekin pergi raya rumah mak saudara kat sungai petani.. sambil2 jumpa kakak ekin dan anak saudara ekin kakak fathnin, rukniah dan fateh.. ekin di jamu makan nasi minyak,ayam masak merah dan roti perancis bakar dah dapat cara nak buat bahan tak ada lagi tunggu ada bahan ekin cuba buat la hihihihi...

Tahun ni dapat daging dari jiran dan daging datang dari jauh iaitu dari kelantan.. makan daging banyak kepala sudah pusing ni darah tinggi sudah naik ke..

Ok itu saja entri ekin berkisah pasal raya haji untuk tahun 2015..semoga raya tahun dipanjangkan umur lagi untuk bertemu dan berharap raya nanti ekin bertiga or berempat doakan ekin n suami dikurniakan zuriat nanti.. 

Psstt: gambar makanan xsempat snap hp xde di tangan malu la semua orang pakai hp mahal2 kita hp murah jah dah la kecik baik simpan saja dalam bilik..

 photo signature_4.gif

You Might Also Like

11 ulasan

  1. salam aidiladha cik ash..meriah la jugak raya cik ash tu.saya raya sehari je..jumaat n sabtu dah keje

    samalah kita, hp tak canggih, nak tangkap gambar pun segan..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama la suami ekin cuti 1 gak
      tu la malu.nak tangkap gmbr dgn.hp.tecik

      Delete
  2. Mestilah best ekin..dapat tengok lembu korban..dpat jalan2

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahahaha kak ya tengok yg siap bagi.dah.. masa kat kelantan dulu sempat.gak real sembelih seekor lembu

      Delete
  3. selamat hari raya kak ekin.. penin pala makan dagin banyak ngat, hehe..

    shad tag kak ekin, http://akuvsdiashadhira.blogspot.my/2015/09/fuyooo-ggiveaway-by-mama-darwiish.html

    ReplyDelete
  4. selamat hari raya Ekin..akak pon baru start bw harini..bercuti raya seminggu..kikikiki

    ReplyDelete
  5. hari raya haji saya macam biasa jer.. window shopping kat klcc.. hahaha

    ReplyDelete
  6. aida plak terlupa snap gambo makanan!
    sibuk nak makan aje...
    sebab da penat masak :)

    ReplyDelete

Terima Kasih Meninggalkan Komen Dekat Blog Cik Ash..

InsyaAllah Nanti Cik Ash Balas Kunjung Balas Bila Ada Masa Terluang


LIKE US ON FACEBOOK

>

PURPLE AWESOME JULY 2017