Drama Razia Sultan Di TV3

August 31, 2016

Assalamualaikum... Hai korang ekin harap semuanya berada dalam sihat walafiat la ya. 
ni ekin ada nak kongsi drama Razia Sultan yang akan ke udara di Slot Sinetron pada hari ini jam 4.00 petang di TV3.  kalau tak silap ekin sebelum ni sinteron indonesia kan sekarang dah beralih ke drama Hindi dari Delhi pulak ya... 


Sinopsis Drama Razia Sultan

Drama Razia Sultan ni merupakan drama diinpirasi dari kisah benar memceritakan tentang seorang Sultan wanita  dalam memerintah kerajaannya, ia merupakan satu-satunya sultan wanita yang berjaya dan berhasil memerintah dengan baik. 

Pengolakkan bermula apabila terjadi pengalihan kepemimpinan dari Sultan IItutmish (Shooraj Thapar) memberikan pimpinan kesultanan kepada Razia (Pankhuri Awasthy) sebelum dia meninggal. Memaksa Razia sebagai penerus kepemimpinan Kesultanan tanpa alasan, ternyata Razia dipilih oleh Sultan IItutmish kerana kemampuannya yang memang sangat baik dalam memimpin kesultanan. 

Namun keputusan itu ternyata membuat Ruknuddin Firuz (Ankit Arora) tidak terima dengan keputusan yang diambil oleh sultan IItutmish. Dia mengakui bahawa dirinyala yang lebih layak daripada Razia yang hanya seorang wanita.


 


You Might Also Like

12 ulasan

  1. Masa tengok iklan kat tv, tertanya-tanya gak citer apa nih? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama la dengan ekin kak farah nampak macam best hihihihi... tak mish lagi drama ni

      Delete
  2. Best owh citer ni.. Tapi tu lah.. tak dan nak tengok.. sebab tayang waktu keje..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sha tengok online jah loni semua ada tak pun klik kat atas link yg ekin share tu

      Delete
  3. wow menarik ni..dah xde sinetron ke hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahahaha betul2 tu kak el... kalau sinetronn xlayan pun

      Delete
  4. jam 4 tgk..x sempat lah nk tgk..jam 6 baru sampai umah

    ReplyDelete
    Replies
    1. sisi JM ekin yg duk rumah tak layan... sempat tonton online dekat link atas tu jah..

      Delete

Terima Kasih Meninggalkan Komen Dekat Blog Cik Ash..

InsyaAllah Nanti Cik Ash Balas Kunjung Balas Bila Ada Masa Terluang


LIKE US ON FACEBOOK

>

PURPLE AWESOME Ogos 2017