Cara Nak Tukar Password Streamyx Wifi

October 25, 2016

Cara  Nak Tukar Password Streamyx Wifi


  Assamualaikum.. siapa kat sini rumah pakai wifi. teringin nak tukar password disebabkan line wifi kena curi dekat  sesorang penjenayah wifi hahahhaha.. apa la ekin panggil penjenayah siap kan.. yer la kalau dah nama mencuri wifi orang tu dikira penjenyah la gak kan..

Ok berbalik pada apa yang ekin nak bagitaw ini berkenaan dengan  cara nak tukar password streamyx wifi boleh tengok dekat bawah ini ya

Mula-mula sekali korang kena taip dekat google no 192.168.1.1 lepas tu tekan enter



.Bila dah tekan enter akan keluar seperti gambar di bawah.

lepas tu masukkan Login : tmadmin dan password : Adm@XXXX adalah mewakili Mac ID 4 digit akhir.

Lepas tu klik Interface akan keluar gambar dekat bawah ini

Klik WLAN dan akan keluar gambar dekat bawah ini

Lepas klik security dan akan keluar gambar dekat bawah ini 
masukkan password dalam petak pres Shared Key lepas tu klik Apply Changes

ok selesai tukar password... itu saja yang ekin nak bagitaw dengan korang yang nak tukar password Wifi kalau korang tak faham cara ekin kalau tak silap ekin ada gak blogger yang kongsi pasal cara tukar password wifi ini boleh la korang terjah blog HASRUL HASSAN



You Might Also Like

11 ulasan

  1. AM pernah sekali tukar password wifi streamyx nie.. Jika tidak ada masalah senang je nak ubah..

    Kalau bermasalah jenur nak call center TM nie..Apa2 pun perkongsian yang amat baik sekali..

    1. Apabila bertemu, kita hendaklah mengucapkan salam.
    Berapa ramai yang tak tunaikan hak ini.. beri salam hanya kepada yang kenal je. bahkan kalau kita beri salam kepada orang yang tak kenal ianya satu kepelikan...
    Budaya beri salam di Facebook tu pun bagus tapi jangan di alam maya sahaja ramah tamah.. Tapi di alam realiti sebaliknya pula.

    2. Apabila diundang / dijemput kenduri, kita hendaklah pergi memenuhi undangan jika tiada aral menghalang.
    Yang ni setakat ni pergi jika takde aral... kalau jauh atau sakit atau masa yang tak mengizinkan.. memang tak pergi la.

    3. Apabila ia meminta nasihat, hendaklah kita memberi nasihat yang diperlukan.
    Orang minta nasihat, berilah nasihat yang beri manfaat dan kebaikan. contohnya jika kawan kita ada masalah rumahtangga... nasihatkan supaya berbaik dan beri nasihat yang memberi kebaikan...bukan suruh bercerai atau kutuk kata laki ko memang tak guna... baik ko minta cerai je..

    4. Apabila dia bersin lalu mengucapkan Alhamdulillah, maka hendaklah kita doakan dia (dengan mengucapkan Yarhamukallah).
    Yang ni ramai tak buat.. sama ada tak tahu atau tak ingat... yang bersin ucaplah Alhamdulillah.. Dan yang dengar bersin tu ucap Yarhamukallah..
    5. Apabila mereka sakit, ziarahilah mereka untuk bertanya khabar dan mendoakan.
    Jika kawan jauh-jauh kirimkan doa moga dia cepat sembuh... tapi kalau dekat pergilah ziarah jika ada masa dan kemudahan untuk ziarah.

    6. Apabila mereka meninggal dunia, usahakan untuk menziarahi dan mengiringi jenazahnya hingga ke kubur.
    Dengar dalam banyak majlis ilmu.. hak yang sepatutnya kita tunaikan kepada Muslim lain ketika dia meninggal dunia.. ialah solatkan jenazahnya... itulah dikatakan penghormatan terakhir. Jadi, jangan saja-saja ziarah... tapi berikan kata semangat, doakan dia dan keluarganya. kalau dapat berita tu jauh... kirimkan doa kepadanya dan sampaikan salam takziah kepada keluarganya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ah betul tu yg ada masalah jenuh nak call TM

      Delete
  2. Boleh tak gua teknik nie tukar password streamyx rumah jiran?

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh jah bro try buat kat jiran tu...

      Delete
  3. Ahaaa senang lah keje sis JM pasni 😁

    ReplyDelete
  4. Ini password real atau saje letak? ---> Adm@2D08 Ha Ha Ha... Kalu saje letak tak pe... Jangan real lak... Harap jiran Ekin tak tahu Ekin ada blog... Ha Ha Ha...
    Adm@XXXX adalah mewakili Mac ID 4 digit akhir... Nanti tambah dalam entry ini ye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. org tm yang bagi.. ekin pun xpasti hahhahaha... dia ajar masa tu... ok2 ss ekin akan masukkan dekat entri nanti...

      Delete

Terima Kasih Meninggalkan Komen Dekat Blog Cik Ash..

InsyaAllah Nanti Cik Ash Balas Kunjung Balas Bila Ada Masa Terluang


LIKE US ON FACEBOOK

>

PURPLE AWESOME JULY 2017