Alhamdulilah Blog Bersih Dari Broken Link

January 01, 2017

Alhamdulilah Blog Bersih Dari Broken Link  |Assalamualaikum.. Hai korang semua ekin harap semuanya berada dalam keadaan sihat walafiat ya...


Setelah lama ekin berblog dari tahun 2011 dan hunjung-hunjung tahun 2016  teringin nak chek apa itu broken link.. memang tak taw apa pun pasal broken link.. ekin pun memang tak ambik taw apa itu broken link.. selepas dah search pasal broken link cuba la masuk blog ekin kat dalam website tu ya Allah sangat terkejut bila chek broken link jumlah link yang rosak tu banyak sangat beratus-ratus iaitu 580 broken link.. Nak chek broken link tu boleh klik Chek Broken Link

Masuk website broken link tulis nama blog dalam petak tu lepas akan keluar search broken link yang dah rosak tu..tunggu sampai habis deh...


Pulun la ekin clear satu-satu link yang tersenarai dalam entri dekat comment entri pun ada .. selalunya link yang broken ni kebanyakan berpunca daripada Backlink,komen yang ada backlink blog tu pun jadi gak, ataupun blog yang dah tukar account dan tukar link blog, credit link yang dah mati atau tak berfungsi.. kepada yang suka join giveaway macam ekin baik chek taw..

Sebab kebanyakkan broken link ni dari entri giveaway -giveaway ekin join sebab ada profail penaja ,fb,instagram yang dah tak berfungsi langsung.. so kepada yang ingin clear broken link ni boleh rujuk tutorial yang ekin kongsi iaitu  Tutorial Buang Broken Linkya ikut la cara dekat blog tu slow dan bersabar hihihihi... 

You Might Also Like

6 ulasan

  1. wah.. dah cleannn.. busyra belum lg.. huhu

    ReplyDelete
  2. tak pernah lagi check. terima kasih untuk infonya. nanti nak check jugak :)

    ReplyDelete
  3. thanks share.. memang tau ada broken link, tapi tadak masa lagi nak clear

    ReplyDelete
  4. Shad tak sempat lagi nak clear broken link.. hehe. Cumanya, entry giveaway yg lama2, banyak dah delete.. hehe.

    Tenkiu kak Ekin, sharing.. nak check berapa banyak broken link jap.. hehe

    ReplyDelete

Terima Kasih Meninggalkan Komen Dekat Blog Cik Ash..

InsyaAllah Nanti Cik Ash Balas Kunjung Balas Bila Ada Masa Terluang


LIKE US ON FACEBOOK

>

PURPLE AWESOME JULY 2017