Review Syampu Santan by My Home Lab

June 05, 2017

Review Syampu Santan by My Home Lab

typo homrmade malas nak tukar dah hahhaha

Assalamualaikum...
Hai korang semua apa ekin harap semuanya berada dalam keadaan walafiat.. 


Alhamdulilah ekin sedang menggunakan syampu santan homemade ini untuk menghilangkan rambut,gatal kepala.. selama 2 minggu lebih menggunakan rambut ekin dah nampak berkurang sikit gugur, selalu bila ekin mandi rambut akan penuh di jaring lubang air itu.. loni nampak ada kurang sangat.. 


Dan banyak ekin guna syampu, siap ada free sample lagi.. sebelum ni ekin pernah guna sample syampu aura hijab rambut gugur dah berkurang gak.. tapi syampu tu terlalu mahal sangat kena fikir 2 kali nak beli hihihihihi...

Syampu santan homemade ni murah jer harga tetapi kesan kebaikkan menggunakan syampu sangat berpuas hati walaupun syampu tidak berbuih gosok-gosok atas kepala rasa macam ringan kepala ni.. kalau ada orang tolong gosok-gosok syoknya..


Di dalam  Syampu Santan ini ada 4 bahan penting iaitu santan asli, minyak kelapa. minyak oren& minyak rosemary. Semua bahan yang diletakkan dalam syampun ni mempunyai peranan masing-masing. Jom usha ekin kongsikan dengan anda semua 


Santan Kelapa
+menyuburkan kulit kepala dan rambut
+mengawal minyak berlebihan
+mengelakkan botak dan rambut beruban

I pasti ramai yang tau khasiat santan kan. santan ni melembabkan dan melebatkan rambut. Hitam bersinar gitu. Orang dulu pun tepek santan je kat rambut tak percaya pergi tanya mak tok atau tok wan korang hihihi

Coconut Oil (Minyak Kelapa)
+menguatkan serta melembutkan rambut
+melawan kelemumur dan rambut bercabang

Minyak kelapa ni molekul dia halus so mudah serap hingga ke akar rambut. secara tak langusung dapat menghilangkn kelemumur n gatal gatal kat kepala tu. ni perempuan bertudung selalu ada masalah gatal gatal macam I. dah macam hape dah. sampai rasa nak botakkan kepala je adehh. 

Sweet Orange Essential Oil
+melegakan kegatalan kulit kepala
+merangsang pertumbuhan rambut
+bau yang segar

Minyak oren ni pulak selain melegakan kegatalan, ia laa punca shampoo ni berbau oren ekekeke. terapi bau lah katakan. kang kalau shampoo ni betul betul bau santan, orang xmau lak. so minyak ni menjadikannya berbau segarr macam shampoo shampoo lain.

Rosemary Essential Oil
+mengelakkan keguguran rambut
+merawat kelemumur serta kulit kepala kering


Minyak Rosemary ni pulak bersifat antioksida dan anti mikroba (google la ye) yang boleh merawat masalah kulit kepala macam kelemumur, rambut gugur dan kulit kering. Boleh tebalkan rambut dan menggalakkn pertumbuhan rambut jugak.

Review Penggunaan Syampu Santan Selama Seminggu 

Selama seminggu ekin guna syampu  santan ni ekin ada nampak perubahan sikit bilangan rambut yang gugur ketika mandi dah berkurang sikit selalunya kalau mandi mesti ada saja rambut melekat kat lubang air tu.. lagi yang ekin selepas menggunakan syampu santan kepala ekin dah berkurang sikit gatal selalu memang gatal sangat sampai pedih ekin garu-garu kat atas kepala tu.. 

Ok la itu saja review ekin menggunakan syampu santan ni.. jumpa lagi nanti.. Jangan lupa join sekarang dekat blog ekin sedang berlangsung GIVEAWAY ANNIVESARY DAN DUIT RAYA BY CIK ASH jom join sebab ada 15 hadiah yang akan menanti pemenang taw.. tarikh tutup 29/6/2017.. 

You Might Also Like

8 ulasan

  1. Rambut cik Mimie banyak yg gugur... boleh cuba syampoo ni.. kt mana nk beli ye Kak Ekin?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak ekin beli dekat kedai jual barang komestik cik mimie... try2 tengok online ada jual tu

      Delete

Terima Kasih Meninggalkan Komen Dekat Blog Cik Ash..

InsyaAllah Nanti Cik Ash Balas Kunjung Balas Bila Ada Masa Terluang


LIKE US ON FACEBOOK

>

PURPLE AWESOME JULY 2017