Design Kad Kahwin

July 27, 2017


design kad kahwin



Assalamualaikum...

Hai korang semua apa khabar.. cik ash harap semuanya sihat la ya..

Cik Ash update blog ini nak share hasil design kad kahwin buat adik cik ash dan bakal adik ipar.. cik ash boleh buat design sikit-sikit lagi pun masa cik ash dulu pun buat sendiri gak lepas tu print sendiri jer pun.. Cik ash yang nak buat kat adik kad ni saja-saja nak bagi support dia kahwin tak lama lagi kan.. semoga dipermudahkan kedua-dua mereka nanti..

Bab nak edit kad kahwin ni memang agak susah jugak.. cik ash pun kira baru mahir dalam bab design ni tu pun belajar daripada youtube jer pun.. bab yang mencabar cik ash nak buat design peta lokasi kad sebelah perempuan hahahahha.. kira first time juga cubaan membuat peta guna photocape tu.. berpandukan lakaran alhamdulilah berjaya juga buat peta hahahaha.. teruja sangat berjaya siapkan peta kad kahwin..

Manakala kad kahwin yang adik cik ash semua benda dah tersedia ada dalam simpanan cik ash sebab sebelum ni kad kahwin cik ash buat sendiri jugak.. hihihihi.. sangat jimat la lagi rasa berbaloi jugak buat sendiri kan..

 Dekat bawah ni la hasil design cik ash buat untuk kedua-dua kad kahwin tu

kad adik.



alamak kad bakal adik ipar cik ash terdelete dalam la pulak alahai..sokmo jadi gini..sory la tak dapat share dengan korang hasil selepas print ... yang sebelah lebih kurang sama yang adik gak cuma di depan tu jer lain.. 

So kepada sesiapa yang suruh cik ash design kad kahwin,watermark,header, cover facebook inshaAllah cik ash akan usahakan buat.. baru belajar buat design ni masih perlu belajar lagi.. 

Ok la cik ash undur diri dulu ya jumpa lagi di entri lain.. 




You Might Also Like

12 ulasan

  1. okay jugak tu...boleh buat sendiri...dah save kos

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum Wrmbth

    Apa khabar cik Ash

    Wah adik cik ash dah nak kahwin ya

    Tahniah

    Akak siap buatkan kad kahwin lagi

    Memang untung pandai design sendiri

    Dah save sikit kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumusalam wrmbth
      hihihihi.. akak boring tolong buatkan

      Delete
  3. smoga dipermudahkan rezeki cik ash. best kan belajar design ni. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq busyra kan kan best belajar hihihihi

      Delete
  4. hehe okla Kak Ekin reti edit2.. CT lagi fail tu suruh orang edit blog hahaha..
    buat sendiri tak reti and nak mengadap laptop edit tu tak sempat hehe..

    ReplyDelete

Terima Kasih Meninggalkan Komen Dekat Blog Cik Ash..

InsyaAllah Nanti Cik Ash Balas Kunjung Balas Bila Ada Masa Terluang


LIKE US ON FACEBOOK

>

PURPLE AWESOME JULY 2017