Perkenalan Aku Dan Dia Bermula Di Radio On9

July 13, 2012









Pagi2 masa ni baru ada ideal nak menulis blog.. agak lama ekin tak menulis kan.. mesti ada yang rindu dengan catatan ekin yang tak seberapa ni.. ekin nak cerita kisah pengenalan ekin dengan sesorang ni... kisah ini bermula semasa ekin join satu stesen radio on9 pada bulan november 2010 . dari sana la ekin kenal seorang lelaki.. mula2 kami hanya kawan, dan lama-lama timbul perasaan kasih sayang antara ekin dengan dia.. dia seorang yang baik n banyak tolong ekin bila dalam kesusahan.. macam-macam dugaan ekin tempuhi semasa tarik diri dari dunia DJ radio ON9.. dia la yang memahami situasi ekin bagaimana family tidak benarkan ekin berdj.. dia la yang banyak bagi nasihat n bagi semangat kat ekin sampai sekarang.. perhubungan kami nak hampir terputus sebab ada selisih faham masa tu.. mungkin salah ekin kut... alhamdulililah berkat doa hubungan ekin dengan dia kembali bertaut sampai la sekarang.. dah nak masuk 2 tahun perkenalan ekin dan dia.. dia dulu-dulu minat berdj di situ ada dia di situ ada ekin.. hehehhe

pada 1 mei 2012 dia telah balik ke kelantan ingin berjumpa dengan ekin secara dekat. satu pertemuan yang tak dapat ekin lupa n pertama kali berjumpa di hadapan My mum di luar umah ekin.. masa first nak jumpa memang hati ni berdebar-debar yang teramat sangat la.. jatuh cinta n kasih sayang tanpa melihat rupa paras dulu.. hhahaa.. sebelum nak berjumpa dengan dia ekin ada buat solat Isthikarah selama 4 hari berturut-turut dan berkat solat isthikarah semasa jumpa dengan dia, bila ekin melihat muka dia hati ekin tenang dan sejuk.. terdetik dalam hati ekin adakah dia jodoh ekin... ekin berserah pada Allah... Kita Hanya merancang Allah yang menentukannya.. Semoga ekin dan dia diberkati oleh Allah.. harap semuanya dipermudahkan.. semoga hubungan kami direstui oleh family semua..


You Might Also Like

3 ulasan

  1. owh, kak pernah jadi dj. mesti pandai cakap ni. hehe. si dia tu kak punya husband sekarang ka? kalau dah tertulis jodoh, mesti bersatu jugak akhirnya kan. ^_^

    ReplyDelete
  2. @Cik Fafa
    hihihi pernah jadi 3 radio on9 dulu2 la.. skrg dah pencen... terlebih cakap ada la.. hahahha... yup si dia tu husband akak skarang.alhamdulilah amin kami bersatu akhirnya

    ReplyDelete

Terima Kasih Meninggalkan Komen Dekat Blog Cik Ash..

InsyaAllah Nanti Cik Ash Balas Kunjung Balas Bila Ada Masa Terluang


LIKE US ON FACEBOOK

>

PURPLE AWESOME OKT 2017