Hijab Style Diilhamkan Oleh Selebriti/Artis

January 31, 2016

Hai, selamat pagi malaysia...untuk entry hari ini ekin nak kongsikan tentang style berhijab.  Zaman sekarang terdapat pelbagai fesyen hijab diilhamkan oleh Selebrti Malaysia.tapi harus di ingatkan asalkan kita tahu cara pemakaian tersebut tidak menyalahi etika dan adab sebagai muslimah.Apa yang ekin nampak sekarang tentang style berhijab kebanyakkan hijab kini mengikuti trend dan gaya yang tersendiri.kebanyakan koleksi Hijab yang diilhamkan oleh Selebriti Malaysia terutama dan dunia Am nya menjadi ikuti masyarakat wanita.ini termasuk la ekin sekali hihihi...




Bersetuju atau tak,kalau ekin katakan  cara pemakaian kita sebenarnya banyak dipengaruhi oleh selebriti-selebriti atau dengan kata lain artis. Mungkin bukan semua, tapi bagi para penggemar fesyen, selebriti adalah benchmark untuk mereka tampil bergaya dan mengetahui trend fesyen terkini. Jika di luar negara, trend pemakaian selebriti-selebriti seperti Kendall Jenner, Kate Moss dan Cara Delevingne merupakan diantara ikon-ikon fesyen yang sering menjadi tumpuan, di Malaysia pula lain ceritanya.

Oleh kerana di negara kita boleh dikatakan majority penggemar fesyen adalah wanita Muslimah, fesyen-fesyen Muslimah lah yang sering menjadi ikutan. Khususnya selebriti-selebriti tempatan yang berhijab seperti Yuna, Neelofa  ramai lagi. Dan salah satu trend yang sering menjadi tumpuan ramai adalah trend pemakaian hijab atau hijab style yang diinspirasi oleh selebriti-selebriti seperti berikut;


Blossom Satin - Grey Paris Shawl

Tudung Bawal
Pemakaian koleksi tudung bawal sebenarnya bukanlah trend fesyen yang baru diperkenalkan. Ia telah mula dipakai sejak dahulu lagi oleh ramai wanita bertudung dan salah seorang selebriti yang menjadikan pemakaian tudung bawal ini kembali diminati adalah Datin Norjuma. Beliau juga turut mengeluarkan koleksi tudung bawal Aidijuma dengan tawaran harga yang cukup berpatutan. 


Exclusive Instant Satin Silk Shawl

Instant Shawl
Hijab Style yang betul-betul memberi impak kepada industri fesyen Muslimah tempatan adalah koleksi instant shawl rekaan selebriti cantik terkenal, Neelofa. Sehingga hari ini, koleksi tudung instant shawl Naelofa Hijab ini tetap menjadi pilihan ramai wanita berhijab.



GLITTER TURBAN

Turban
Style hijab selebriti yang seterusnya adalah turban yang sering digayakan oleh artis berbakat negara, Yuna. Penggayaan turban yang cukup santai oleh Yuna menarik minat ramai wanita. 



Hoodie Hijab Hayden (Brick Red)

Tudung Hoodie
Dan yang terakhir adalah gaya tudung Hoodie yang suatu ketika dahulu amat sinonim dengan penyanyi no 1 Malaysia, Dato Siti Nurhaliza



Anda ingin tampil bergaya bersama Hijab Style diilham oleh Selebriti terkenal masa kini seperti  koleksi Tudung Bawal Aidijuma,Instant Shawl,Turban dan Tudung Hoodie dengan  di Zalora dan anda akan dinikmati penghantaran percuma terus ke rumah anda tanpa perlu bersesak di lalulintas.  Anda juga boleh memulangkan semula barang tersebut jika ada kecacatan dalam tempoh 30 hari selepas tarikh pembelian secara percuma. 




Jom mula 'shopping' di ZALORA  dan pelbagai koleksi Tudung dapat anda lihat di website ZALORA. Jadikan ZALORA web rasmi "Online Shopping" anda. 

Selamat Bershopping !!!!!!!!!!




You Might Also Like

42 ulasan

  1. Banyak cara menggayakan tudung...dan banyak pilihan yang boleh kita buatkan ekin...yang penting kita harus bijak memilih dan cerdik menggayakannya..bukan ikut apa yang kita suka sahaja tapi apa yang Allah tetapkan...

    ReplyDelete
  2. Macam-macam patern sekarang nie.. Sha pun baru je berjinak-jinak dengan shawl..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ekin masa zaman ada banyak shawl... bila dah kahwin xtaw nak pakai hahahhaha... sbb tak keje

      Delete
    2. Sha pakai yang instant je ekin.. Kalau nak belit sendiri memang x terbelit... Jenuh duk depan cermin x siap2.. hehehe

      Delete
  3. tingin nak pakai turban..tp mcm x kena ngan muka k.el wakakaka

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihihihi... ekin turban kenal yuna jah....

      Delete
  4. wuuuuu byk betul style hijab nowadays hehe

    ReplyDelete
  5. kaler yang cantik2..macam2 jenis ada..nampak selesa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ah memang warna yang sangat cantik

      Delete
  6. macam2 fesyen...kadang2 mcm sekadar tutup shj pun ada...
    suka dengan perkembangan bertudung ni tapi terselit juga rasa bimbang jika terlalu hendak berfesyen sangat...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu yang munirah bagitaw... terlalu nak berfesyen takut gak kan

      Delete
  7. kadang dah tak terikut dah gaya fesyen tudung zaman sekarang ni kan.haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. main pakai gaya style kita saja hihihi

      Delete
  8. klu nak berfesyen tu , sis tgk tempat mana nak pergi ...

    ReplyDelete
  9. Replies
    1. sama la baru lepas shopping gak hihii

      Delete
  10. Replies
    1. kak ekin masa keje dulu shawl jah beli... jadi wife main pakai tudung yang mana... nak pakai sytle xpndai dah hihihi

      Delete
  11. Skang ni dok tengokk utube je blajaaa tutorialll hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. tengok gak youtube time rajin hahahhaha

      Delete
  12. Fida sekarang ni tengah pakai style Cik Epal..

    ReplyDelete
  13. Replies
    1. cantik sama cantik dengan harganya hihihi

      Delete
  14. Ha ha ha... selbriti pakai cantik...
    Sy pakai x cantik pun...

    Sy nk bust give away lh... nk let go my halfmoon shawl...
    Xreti guna.
    Gumpal2 x jd pun

    ReplyDelete
    Replies
    1. bila buat GA tu nanti bagitaw la boleh join

      Delete
  15. Fida suka tengok gaya RN Sabrina..Simple tapi cantik

    ReplyDelete
  16. Macam2 cara pakai tudung sekarang. Takde masalah dengan berfesyen, asal tutup aurat dengan betul

    ReplyDelete
  17. semua cantik, tapi kat zaf, balik2 bawal... malas kadang2

    ReplyDelete
  18. buat masa ni kira masih setia dengan bawal lagi hikhikhik :p

    ReplyDelete
  19. Instant shawl itu hijabnya bagus,kalo yg ada kayak gitu yg topinya tdk ada garis jahitannya sama tdk ada sponnya dalamnya ada Ъќ>:/ namanya hijab apa itu kainnya bahannya kaos,ak tau'ΏƔǡ artis2 yg makai tapi kalo beli dipasaran toko2 tdk ada yg jual

    ReplyDelete

Terima Kasih Meninggalkan Komen Dekat Blog Cik Ash..

InsyaAllah Nanti Cik Ash Balas Kunjung Balas Bila Ada Masa Terluang


LIKE US ON FACEBOOK

>

PURPLE AWESOME JULY 2017