Fenomena Kangkung Di Facebook.

January 14, 2014


Sejak 2 mejak di facebook fenomena kangkung berlangsung dengan pantasnya.. setiap masa rakan ekin di facebook update status pasal kangkung.. mula2 tu ekin tak faham apabila ada ternampak seseorang share video PM Najib umumkan harga Kangkung turun baru la faham kenapa ramai yang menulis status di facebook dengan Trending Kangkung... Kangkung ekin kurang makan.. febret My Mother ni... dan siap ditubuhkan fb pages kangkung lagi... macam2 gambar edit ekin jumpa di facebook... jom kita usha pic yang ekin copy dari facebook Pages ni

Gambar: Ketahui Kelebihan Kangkung :)


#ilovekangkung #kangkung







Gambar: Stanby Besok Pergi Kerja Bawak Kangkung ya...:)

I Love Kangkung (Y)
Lebuh Raya

Gambar: Siapa Nak?


#ilovekangkung
McKangkung

Gambar: =================
RESEPI KANGKUNG CREPE
=================

Saiz portion untuk 5 adunan & boleh dapat kan diantara 50 hingga 55 keping.

Kulit Crepe:
bahan-bahan:

- 100g tepung gandum 1Malaysia
- 100g tepung ubi 1Malaysia
- 50g tepung kastard 1Malaysia
- 50g tepung jagung 1Malaysia
- 4sdb minyak masak
- 5sdb gula pasir 1Malaysia (kalau takut kencing manis, tidak digalakkan guna)
- secubit garam
- 4biji telur - 200ml susu cair
- 750ml air biasa
- sedikit esen
- pewarna hijau kangkung

Cara - Cara:
- Campurkan semua bahan dlm bowl...gunakan whisk....kacau hingga larut...tapiskan...boleh dadarkan dalam kuali non stick...
- Tidak perlu oles minyak....sebab kuali dah non stick...memang tak melekat
- Sudah siap...sejukkan

Cara melipat:
- fresh cream di pukul laju
- sayur kangkung yang dah dilenyek secukup nya
- letakkan fresh cream atas kulit...letak sayur kangkung yang dah dilenyek...tutup semula dengan cream...baru lipat
-ENAK DIMAKAN KETIKA BARANG SEDANG NAIK HARGA


Selamat mencuba ~ :) (Y)


--->> LIKE! | SHARE! | COMMENT!

#ilovekangkung #kangkung
Kangkung Crepe


Gambar: Kangkung Truly Asiaaa...

#ilovekangkung


You Might Also Like

0 ulasan

Terima Kasih Meninggalkan Komen Dekat Blog Cik Ash..

InsyaAllah Nanti Cik Ash Balas Kunjung Balas Bila Ada Masa Terluang


LIKE US ON FACEBOOK

>

PURPLE AWESOME JULY 2017