Tutorial: Cara Daftar Cbox

November 23, 2014

Tutorial: Cara Daftar Cbox 

 photo cbox7.jpg
Assalamualaikum.. Hai korang semua, hari ini ekin berkesempatan buat satu tutorial... tutorial cara daftar cbox.. mungkin sesuai untuk newbie yang baru join blog.. 


Cara Daftar CBOX 
Pergi ke CBOX 

1. Sila ikut semua tutorial bergambar di bawah ni :-

 photo cb309dc9-984d-48c0-9aad-5a7d5919d5c3.jpg

 photo cbox3.jpg
Tambah kapsyen

2. Penuhkan ruangan berikut, click for large! Sudah berjaya di daftar, buka email korang, Click link yang cbox bagi dan sign in jer. 






3. Kalau nak pilih thema lain, click bahagian Look & Feel dan pilih Style presents, korang pilih mana yang korang rasa cun dan minat lepas tu confirm je. 


4. Kalau korang rasa warna yang disediakan tidak sesuai dengan Citarasa korang bolehlah design warna sendiri dengan Clik Look & Feel dan pilih Colours and Fonts, dan puas hati tekan je Apply. 

5. Lepas itu , pergi bahagian Publish, isikan perkara berkaitan seperti di bawah :- 



You Might Also Like

4 ulasan

  1. blog aida da lama takde cbox. sebab mcm x penting (pd aida la)... aida pun x tertgk cbox. more to comment aje :)
    anyway rajin nyer buat tuto :)

    ReplyDelete
  2. @adianiez AIDA

    saja2 isi ruang kosong dalam blog buat tutorial ni... ramai yg ekin tengok xde letak cbox sgt..

    ReplyDelete
  3. Ayu xde cbox.. insyaallh klu nk letk nnt ayu cr tutorial kt sini

    ReplyDelete
  4. @hidayu ayumie

    ekin pun kalau ikut malas gak nak letak... tapi difikirkan ok gak nanti ada yg singgah boleh tggl link

    ReplyDelete

Terima Kasih Meninggalkan Komen Dekat Blog Cik Ash..

InsyaAllah Nanti Cik Ash Balas Kunjung Balas Bila Ada Masa Terluang


LIKE US ON FACEBOOK

>

PURPLE AWESOME JULY 2017