Kedai MR. D.I.Y Di Tesco Kulim

May 04, 2015

 Kedai MR. D.I.Y Di Tesco Kulim | Assalamualaikum... Hai reader cik ash yang di kasihi, hari ini cik ash bersiaran lewat sikit disebabkan busy sikit mengecat brender tingkap dapur dan teperk kertas pelapik untuk memasak tadi.


Lagi pulak lepas ni senang sikit minyak tak melekat bila memasak nanti kan,time ekin buat tak ada pulak tukang mengumpat nak tengok time cik ash duk diam-diam dalam rumah sibuk duk bergosip kat luar rumah ingat kita tak dengar ke.

Ok la kita tutup pasal hal tu meh kita sambung pasal kedai MR DIY di kulim ni, kemalrin cik ash sibuk tada masa blogwalking sebab pergi keluar dengan suami shopping barang dapur dekat tesco kulim nuh.. Nak taw masa cik ash pergi kat tesco masa nak naik kat tesco ternampak kedai MR D.I.Y ini syok la sangat akhirnya cik ash dapat jumpa kedai yang cik ash nak cari sejak mengikuti blog Kak Farah  sejak aritu cik ash teringin nak buat jugak craf yang kreatif ni.

Apabila cik ash dah jumpa kedai yang jual barang yang cik ash nak beli nanti boleh time shopping barang dapur cik ash boleh singgah dekat MR D.I.Y hihihihihi, Bajet shopping untuk bulan terlebih sedikit disebabkan first time beli ada GSR, bulan lepas shopping barang dapur belum ada GST lagi.

First time masuk kedai MR D.I.Y ini cik ash sangat teruja taw macam-macam barang ada kalau ada rm100 semua nak beli nampak yang tu nak beli,memang masuk kat DIY ni harus habis duit la hahahhaha... Cik ash beli 3 barang jer dulum lain hari boleh datang lagi shopping lagi.. kiranya sebulan sekali harus masuk kat kedai ni.... hahahahaha...

papan 

alat untuk mandian

untuk asah pisau


Ok la cik ash undur diri nak pergi  nak  cerita be careful  with my heart dulu... daaàaa jumpa lagi malam nanti entri lain...

You Might Also Like

29 ulasan

  1. DIY memang best... Tapi kena hati2 kalu nak beli alat pencuci terutama berus.... Tengok betul2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kenapa tu SS boleh bagitae tak...

      Delete
  2. Kalu masuk DIY... Rasa semua nak bawak balik.. He He He...

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  4. Memang suka ke DIY..kalau nak beli 5 barang mesti terlajak beli 15 barang...

    ReplyDelete
  5. Wahh,, ad Mr.DIY lah.. hepy menyoping ya kak ekin.. berapa harga tuu.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Shad murah jah2... rm2.90 ke atas brg tu

      Delete
  6. mengecap ke mengecat ke mengecop ngeh ngeh ngeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha kak JM ni mcm abe la mesti nmpk ekin salah eja... smlm abe dah tegur dah ekin x ingat baiki balik..

      Delete
  7. yang suka mengata tu..mmg itu ke keje dorang...x de keje lain..ishhkkk

    ReplyDelete
  8. Tesco Kulim..ekin di Kelantan ke Kedah?..ponink den

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak JM sudah pening hahaha... ekin sekarang duk kulim kedah... kelantan tu tempat ekin membesar smpai umr 28thun jdi kira kampung ekin la... time ada cuti balik inshaAllah

      Delete
  9. pic yg lastu tu apa barang eh? x de ke warna pink eheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yg last tu pengasas pisau nk bagi tajam... memey tajam kak JM syok guna pisau dah berapa kali terhiris jari manis hahaha

      Delete
    2. Xde warna pink sebab yg jung pilih warna ni abe... bertekar nk kaler warna apa ckp loghat kelate org pakat tengok hahaha

      Delete
  10. @Scdha Sein (SS) Setuju ngan SS. Masuk DIY memang rambang mata, tapi kena teliti gak dalam memilih barangnya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pasal apa kak ada org x molek ke

      Delete
  11. Yeayyyy! Ekin dah boleh start shopping barang kraf :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihihihi... aritu nk hampir g kawasan alat kraf abg ckp dah2 lewat ni ... ngaju la gak masa tu... pahtu ekin ckp lps jgn halang nk beli brg kraf hahaha

      Delete
  12. Kalau boleh semua barang yang comel2 dalam kedai D.I.Y ni Cik Mimie nak beli..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yg bahagian comel2 x pergi round abg sekat angin hahhaha dia wife dia gilakan barang cute2 warna pink pulak tu

      Delete
  13. dekat dgn rumah pon ada sebijik jedai Mr DIY ni

    ReplyDelete
  14. Sha ngn encik suami pun suka singgah kedai Mr. D.I.Y nie.. Best..

    ReplyDelete

Terima Kasih Meninggalkan Komen Dekat Blog Cik Ash..

InsyaAllah Nanti Cik Ash Balas Kunjung Balas Bila Ada Masa Terluang


LIKE US ON FACEBOOK

>

PURPLE AWESOME JULY 2017