Menu Memikat Selera Suami #2

July 29, 2015

Gambar Design sendiri comot sangat..



Hai, selamat malam semua.. malam ni ekin nak share Menu Memikat Selera Suami #2  hihihihi..  menu ni ekin masak petang tadi untuk Encik Suami bawa bekal pergi keje... minggu ini  abang keje syif malam kan..
menu Ayam  Daun Kari ekin tengok dari blog Kak Farah tapi ekin tak ikut sangat resepi kak Farah tu ekin tambahkan sos tiram dan serbuk perasa hihihi.. menu Kedua pulak ekin buat sambal tumis petai..  jom usha pic kat bawah ni...
                                                 
Ayam Daun Kari ni first time buat sedap di makan dengan nasi panas taw... 

Ahad aritu abang ekin beli seikat petai... banyak dia beli petai katanya nak makan masa dalam bulan puasa lagi... tu yang beli banyak... dan ni la hasilnya sambal petai saja tak ada letak ikan bilis dan udang.. ekin letak sedikit udang baring tu... boleh di makan bertambah-tambah nasi kita orang makan.. 

Ok la itu saja yang ekin nak kongsikan dengan korang semua mengenai Menu Memikat Selera Suami #2


You Might Also Like

27 ulasan

  1. assalam ekin..

    lama wana x singgah sini..

    salam aidilfitri dan maaf zahir batin dari wana..

    ReplyDelete
  2. Petai....menggigil lutut..favorite kitewww.,

    ReplyDelete
  3. Ayam daun kari tu, nmpak sedapppp t.t Singgah pagi ^^

    ReplyDelete
  4. amboi tajuk...dh mcm rncgn kt astro ja

    ReplyDelete
  5. Yummy yummmm! Ekin tambah sos tiram ye,..menarik gak. Baru2 ini akak buat guna kicap ABC pulak. Not bad.

    ReplyDelete
  6. @Bbwana adienia wsalam sana.. selamat hari raya gak ekin pun lama tak singgah blog wana

    ReplyDelete
  7. @PeRdU cINta mengigit lutut den... boleh la join Abe dia hantu petai

    ReplyDelete
  8. @Shahida Dzulkafli hahahaha memang mengoda ayam tu ekin yg ada kat depe telan air liur siap masak

    ReplyDelete
  9. @zai zamreehahahahaha zai nak bagi pemes macam jihan muse la gak

    ReplyDelete
  10. @Farrah MFha ah ekin tambah sos tiram lagi pulak ekin guna kicap ABC ni..pekat kuah dia

    ReplyDelete
  11. @aeinna Musahihihihi sambal petai memang sedap

    ReplyDelete
  12. Kak Ekin post la kat Cik Mimie sikit..laparnya..hehe

    ReplyDelete
  13. Menu yang sangat menyelerakan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Menyelerakan buat tu bertambah hihihihi

      Delete
  14. jgn kata suami Ekin je terpikat ngan menu ni..sis JM pun tergoda...kalau x de ayam gantilah dengan daging

    ReplyDelete
  15. sib baik umah jauh, ekin.
    if not, skang jugak aida nak minta ekin masak.
    nak sepinggan :)
    bikin laparrr...

    ReplyDelete
  16. Kalu ayam tak ada di hari raya... Memang terasa nak makan orang pulakkkk! Ha Ha Ha...

    ReplyDelete

Terima Kasih Meninggalkan Komen Dekat Blog Cik Ash..

InsyaAllah Nanti Cik Ash Balas Kunjung Balas Bila Ada Masa Terluang


LIKE US ON FACEBOOK

>

PURPLE AWESOME JULY 2017