Menu Memikat Selera Suami #3

August 08, 2015

Telur Paprik Versi Cik Ash


                         
Hai selamat malam semua... malam ni boleh update blog guna hp encik suami hiihihi... abang layan bola Kelantan Vs Terengganu kita ambik kesempatan guna hp abang hihihi...

Ok apa yang ekin nak kongsi malam ni berkenaan percubaan pertama buat paprik telur ni. Resepi ini ekin intai di blog Kak Farah dan ekin olah sendiri guna bahan-bahan yang ada kat rumah ekin ini.. ekin tambah perencah tomyam dalam paprik telur
 Tu... yang penting abang ekin bertambah makan nasi 2 pingang kalau ikut paprik ni abang tak berapa suka taw..

Terima kasih Kak Farrah idea resepi ini... hihihihihi... nak kan lagi resepi yang best-best, hasil craf yang comel, code guitar lagu boleh terjah blog kak farah taw..


You Might Also Like

23 ulasan

  1. tambah 2 pinggan? wahhhh...sedap lah tu boleh masak lagi nampaknya...sesekaliu tukar selera kan sedap gak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye kut sedap la tu... Hihihi suka tengok dia makan

      Delete
  2. kalau nk tukar selera di blog kak Farrah ko tu byk resipi mudah dan sedap

    ReplyDelete
  3. ni bukan takat selera suami je yg terpikat, tapi sekali dengan selara pembaca blog.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha phs is selera pembaca ambik.gambar jah.

      Delete
  4. Macam pernah tengok menu ni... He He He...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhhahaha kita ambik kat.blog kakak kesayangan kita la

      Delete
  5. @Jari Manis Agak2 bila Jay Emm nak masak utk SS? Dah banyak kali mintak nih...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sis JM sila2 masak utk SS tu

      Delete
    2. Ekin...kalau nk tahu SS tu byk menda tak boleh makan..so kita buat roti bakar je lah senang!

      Delete
  6. @Jari Manis Time malas nak masak pun leh buat resepi ni, sis. Campak2 je siap :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. pergh...main campak2 je katanya...itu cara chef masak hihih

      Delete
  7. Nampak meriah & menyelerakan telur paprik, Ekin :)

    ReplyDelete
  8. hahaha akak ekin letak carrot n kubis bunga,brokoli n tomato jah tu... telur 3 biji saja..

    ReplyDelete
  9. Wah, Kak Ekin dah buat dulu..Cik Mimie ingat baru hari ini nak buat :) hehehe :)

    ReplyDelete
  10. Berselera suami ekin ye..kena cuba nie.. nampak sangat menarik..

    ReplyDelete
  11. yes aida pun pernah tgk menu ni kat blog mana ekk?
    aida lom try lagi, ekin.
    sejak raya ni, dapur kurang berasap la plak.
    letih... open house lagi kan...

    ReplyDelete
  12. huihhhh....sedapnyerrrr....simple dan sedap ni....hihiih

    ReplyDelete
  13. memula tgk gambar akak ingat tomyam..tak tau pulak ada paprik telur..boleh cuba ni

    ReplyDelete

Terima Kasih Meninggalkan Komen Dekat Blog Cik Ash..

InsyaAllah Nanti Cik Ash Balas Kunjung Balas Bila Ada Masa Terluang


LIKE US ON FACEBOOK

>

PURPLE AWESOME Ogos 2017