Review | Restoran Krabi Seafood Taman Uda Murni Kelantan

March 29, 2016

Review | Restoran Krabi Seafood Taman Uda Murni Kelantan


Hai korang...pada  jumaat 11/3/2016   ekin balik kelantan sempat makan di Restoran Krabi Seafood Taman Uda Murni bersama dengan family ibu saudara suami ekin pada waktu malam , sabtu petang tu ekin dah makan nasi kenduri bila malam makan lagi memang kenyang sangat ni.. Nampak nama macam dah berada di Krabi thailand hahahaha...menu masakan semua dari thai kan mesti nama pun nak thailand gak.. 


Nampak sangat setahun berlalu ekin jadi wife ada kedai baru buka di taman uda murni ni hihihihi. kalau tak silap ekin sebelum kedai ni Nasi Kerabu Golok la... kedai nama yang unik dan tarikan perhiasan kedai ok sangat menarik pelanggan untuk  mencuba menu yang di Restoran Krabi Seafood. Menu masakan utama di restoran ini adalah masakan panas original dari Thailand taw.. Kedai Restoran Krabi Seafood telah beroperasi pada 12 Ogos 2014 selepas ekin kahwin dah beroperasi taw... kira dah setahun lebih kedai ini telah  beroperasi kan.. kawasan yang sangat strategik dekat dengan laluan pusat bandar Kota Bharu tu... 

Jom kita usha menu malam tu ekin dan family ibu saudara abang makan dekat bawah ini :-

 
Restoran Krabi Seafood

Kerabu Sotong 

Tomyam Seafood

Sotong Goreng Tepung

Jus Oren dan Jus Epal

Ikan Siakap Stim

Ayam Masak Kicap

Burung Puyuh Goreng




Pengalaman ekin makan di sana lauk yang disediakan boleh tahan la gak boleh di masuk tekak ekin ni... ekin suka makan kerabu sotong memang sedap sangat... bab tomyam wow sangat pedas kalau ikut nak hirup je tapi ekin tak berani sebab keesokkan nak balik kedah takut perut meragam. ikan siakap stim kurang sikit tak di tekak ekin hihihi...burung puyuh ekin tak makan hihihi tak taw rasa macam ner... banyak lagi  menu ekin tak ambik nampak bersungguh pulak ekin kan.. 

so kalau korang yang berada di kawasan pengkalan chepa , kota bharu boleh la singgah Restoran Krabi Seafood Taman Uda Murni ni... di bawah ni lokasi ke kedai Restoran ni 

Restoran KRABI Seafood,
 673-C Kg. Kok Pasir,
15400 pengkalan chepa,
Kelantan.

No Telefon: 019-968 6883

Waktu Operasi : 4.00 petang hingga 3.00 pagi
(setiap hari) 


Peta Lokasi 


You Might Also Like

19 ulasan

  1. Assalamualaikum....Singgah sebentar....

    sotong goreng tepung tu macam mengancam jer....

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumusalam.... sotong goreng memang sedap

      Delete
  2. puyuh sedap ekin.. nak ala2 ayam jugak rasanya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihihihi.... memang xmakan puyuh xleh telan

      Delete
  3. hari-hari lalu situ tapi tak pernah lagi singgah..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena singgah kak ann... balik aritu sekejap

      Delete
    2. Husband kak suka makan kat rumah sekarang ni, hehehe.

      Delete
  4. Harga okay tak..? Payah sikit Kelantan ni..keluar je dialek KL terus harga lain...walhal kita org sana pun..LOL...nampak sotong goreng tepung dia beza sikit...

    ReplyDelete
    Replies
    1. dengar2 harga pakej dia bagi makan 10 org rm200 lebih rasa la... ekin makan org lain tolong bayar hihihi....ekin balik kelantan cakap kelantan sbb pekat la hahahhaha

      Delete
  5. puyuh my feveret..pesal x mkn...sedap pe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tekak tak terima kembang pipi huhuhu

      Delete
  6. Replies
    1. dengar2 sepupu abe cakap rm200 lebih

      Delete
  7. lama x mkn tomyam kat luar hehe

    ReplyDelete
  8. Baca tajuk ingat kat Krabi.. rupanya kat Kelantan je.. hehhehee :)

    ReplyDelete
  9. Sedapnya puyuh tu... hero2 panggil ayam kecik.. hehehe.. Yum yum!

    ReplyDelete





Terima Kasih Meninggalkan Komen Dekat Blog Cik Ash..

InsyaAllah Nanti Cik Ash Balas Kunjung Balas Bila Ada Masa Terluang


LIKE US ON FACEBOOK

>

PURPLE AWESOME OKT 2017