Review | Air Yeo's Yogurt Perisa Oren

May 24, 2016

Review | Air Yeo's Yogurt Perisa Oren


Hai korang semua,apa khabar untuk hari ini sihat ke, entri ni tersimpan dalam draf dah lama hari ini baru nak publish Hihihihihi.. Sory ekin lambat nak share dengan korang semua pasal air minuman Yeo's Yeogurt ini. 

Kalau tak silap ekin air ini dah lama ada dipasaran, ekin jah yang baru taw dan baru cuba rasai kepakarannya, masa ekin minum air Yeo's rasa air macam air nutrigen gitu-gitu ada rasa masam-masam sikit, ada rasa manis-manis sikit.
Lagi pulak ekin baca Yeogurt ini bagus untuk ibu mengandung. Lepas tu ada baca boleh gak minum untuk yang nak mengandung tak taw betul ke tidak tu...Yeogurt juga merupakan salah satu makanan berkalsium tinggi.

Antara yang ekin baca tentang kebaikan yeogurt ialah dia baik untuk meningkatkan protein dan kalsium untuk tumbesaran tulang,ia juga mengandungi serta tinggi dan membantu menjana penghasilan susu ibu. Selain itu ia mempunyai bakteria yang baik dalam yeogurt berfungsi mengharamkan laktosa iaitu guna semulajadi dan susu yang bertindak meransang sistem perlalian dalam saluran usus dan menjadikan lebih sihat dan berfungsi dengan lebih baik.

Ok la tu saja perkongsian tentang minuman yeo's yeogurt ini InsyaAllah di lain masa kesempatan ekin akan update lagi entri kat blog ni.. Salam sayang buat semua pembaca blog cik ash ni.. Ekin undur diri dulu...


You Might Also Like

12 ulasan

  1. Fida dah lama tak minum air kotak..serik

    ReplyDelete
  2. hehehe.. oren lambat sikit sebab tak suka oren sangat.. masam...

    ReplyDelete
  3. k.el mmg lama x minum air kotak
    tapi kalo bg free ok je hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihihihi kak el tunggu siapa da nak bagi free nanti

      Delete
  4. "dia baik untuk meningkatkan protein dan kalsium untuk tumbesaran tulang,ia juga mengandungi serta tinggi dan membantu menjana penghasilan susu ibu" <---pergh kena g carik ni

    ReplyDelete





Terima Kasih Meninggalkan Komen Dekat Blog Cik Ash..

InsyaAllah Nanti Cik Ash Balas Kunjung Balas Bila Ada Masa Terluang


LIKE US ON FACEBOOK

>

PURPLE AWESOME OKT 2017