Filem Tombiruo Penunggu Rimba

September 04, 2016

Filem Tombiruo Penunggu Rimba 

Tombiruo
                                                             Assalamualaikum...
Hai korang ekin harap semuanya berada dalam keadaan sihat walafiat, eh hampir terlupa nak update untuk hari ni.. hihihihi.. dah terlewat dah.. sibuk duk buat keje rumah sat nah.. Siapa kat sini peminat novel Karya dari Ramlee Awang Murshid , kita geng la... ini ekin ada nak bagi satu novel sulung beliau akan difilemkan iaitu novel Tombiruo pada tahun 2017 nanti.. 

Ekin teruja sangat nak tengok filem Tombiruo ini taw sebab kalau sesiapa yang pernah baca novel memang taw macam ner kisah kronologi Tombiruo, Ekin harap memasukkan semua elemen dari novel ke filem, tidak ada yang tertinggal langsung la... antara novel kronologi Tombiruo boleh tengok dekat bawah ini.. Filem yang akan menemui penonton pada tahun 2017 novel Tombiruo saja.. 



Antara pelakon yang akan menjayakan filem Tombiruo Penunggu Rimba ini ialah Zul Ariffn sebagai Ejim/Tombiruo, Farid Kamil sebagai Amiruddin, Nabila Huda  sebagai Wan Suraya, Faizal Hussein sebagai Pondolou,Hasnul Rahmat sebagai Juslan, Michael Chen sebagai Wong,Farah Ahmad sebagai Monsiroi,Dato M.Nasir sebagai Tan Sri Berham, Datin Marlia Musa sebagai Bonda,Faye Kusairi sebagai Salina,Dynas Mokhtar sebagai Baizura,Artu sebagai Ondu,Raja Azmi Ismail sebagai Sani,Muhammad Al Rayyan sebagai Ejim dan Amirul Kecil. 
kredit fb RAMFC

Nantikan ketibaan Filem Tombiruo Penunggu Rimba ini pada tahun 2017 nanti.. hihihihihi




You Might Also Like

15 ulasan

  1. Reen tak sabar nak tunggu filem ni ditayangkan..

    ReplyDelete
  2. Yes!! Tak sabar nak tunggu filem ni keluar. Hope sama macam novel. Karya hebat RAM 👍

    ReplyDelete
  3. patutlah macam pernah dengar je tumbiruo ni...novel rupanya...dah jadi filem, mesti tonton nih!

    ReplyDelete
  4. expectation tinggi..tapi dalam ramai-ramai tu saya nak tengok lakonan Faizal Hussein dan Nabila Huda.harap filem ni best macam novel

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi kite nak tengok akak dalam filem tu.. *kedip2 mata sambil buat muka comel*

      Delete
  5. haaaa... hat ni tak sabar nak tengok, lain sikit dari drama cintan cintun

    ReplyDelete
  6. Saya memiliki ketiga-tiga novel ni. memang best. seram. kalau dibuat filem huhhhh teruja nak tengok pasti mendebarkan..

    ReplyDelete
  7. Wow...da ada filem...
    Dulu2 baca novel dia ja

    ReplyDelete
  8. ohh tahun depan. boleh save the date dengan somi ni hihihi

    ReplyDelete
  9. cite ape ni ekin
    tombiruo tu cam pelik je

    ReplyDelete
  10. Hurm.. Sha kurang minat pelakonnya..
    Harapnya citer nie tak lari banyak dari novel..

    ReplyDelete
  11. ohh cite ni lah Zul Arifin bina badan eh

    ReplyDelete
  12. selalu membaca je kan pasal ni,sekarang dah ada adaptasinya...nak gak tengok

    ReplyDelete

Terima Kasih Meninggalkan Komen Dekat Blog Cik Ash..

InsyaAllah Nanti Cik Ash Balas Kunjung Balas Bila Ada Masa Terluang


LIKE US ON FACEBOOK

>

PURPLE AWESOME JULY 2017