Cubaan Pertama Buat Kuih Bom

February 15, 2017

Cubaan Pertama Buat Kuih Bom 

Assalamualaikum.. Hai korang semua, ekin harap semuanya berada dalam keadaan sihat walafiat ya..pada hari sabtu baru ekin terlebih rajin nak buat kuih bom hihihihi.. lagi pulak abang  dan mok nak makan ekin kena buat la.. memang sebelum ekin tak taw buat kuih taw.. alhamdulilah sejak dah kahwin belajar terus belajar  boleh la buat sikit kuih.. sebelum ni duk taw buat donut jah hahahhaha... 

Kadang-kadang nak gak selera nak makan kuih lain gak, so baru-baru ada lebih kacang hijau lebihan buat kuih kasturi.. alhamdulilah ekin kuih bom menjadi tapi masih baru harus diperbaiki lagi tentang gelek-gelek bulat tu sebab ada terbuka sikit adunan doh bom tu masa mengoreng tak ada lah banyak dalam 5 biji gitu mungkin terlebih lama goreng hihihihi.. biasa la baru pertama kali cuba kan..   

Resepi kuih bom ni ekin tengok dekat blog kak Azie Kitchen iaitu Resepi Kuih Bom Asli Berinti Kacang Hijau. korang yang nak buat resepi boleh la follow resepi ekin buat ni.. memang puas hati menjadi sangat.. 

Ok la itu saja ekin nak share dengan korang semua.. jumpa lagi di entri lain.. 




You Might Also Like

4 ulasan

Terima Kasih Meninggalkan Komen Dekat Blog Cik Ash..

InsyaAllah Nanti Cik Ash Balas Kunjung Balas Bila Ada Masa Terluang

LIKE US ON FACEBOOK

>

PURPLE AWESOME APRIL 2017