Puding Roti Kukus

July 31, 2017

Puding Roti Kukus


Assalamualaikum... 

Hai korang semua apa khabar cik harap semuanya berada dalam keadaan sihat walafiat ya, seperti la bila datang mood nak menaip mesti cik ash tulis entri, hahahhaha.. kalau sepi dari entri mood tak berapa la.

Pada hari isnin 24/7/2017 cik ash pertama kali cuba buat puding roti kukus kebetulan sangat semua bahan-bahan yang diperlukan semua ada tu yang terbuat puding roti kukus ni, puding ini sebenarnya cik ash nak buat nak bekalkan suami cik ash bawa pergi kerja, berdebar-debar sangat buat puding roti kukus ini takut la suami tak makan kan, alhamdulilah suami cik ash makan banyak jugak, ibu mentua cik ash pulak agak kurang hihihihi biasa la orang tua kan makanan yang pelik-pelik memang tak makan.



Cik Ash buat sikit jer tapi masih ada lagi baki puding roti kukus, cik ash makan gak banyak so sekarang dah muat nak makan.. hahahaha.... tunggu anak saudara suami mari kat rumah tak ada pulak kalau tak boleh bagi diaorang makan puding roti kukus ni.. dia orang memang suka kalau mak saudara dia buat kuih apa-apa.. hihihihi..

Resepi puding roti kukus ini cik ash search dekat google jer pun, banyak resepi yang cik ash jumpa,tapi yang simple sesuai dengan barang yang ada dekat rumah cik ash ni. Bahan yang digunakan telur,susu cair,kismis,majerin, dan roti itu senang sangat kan.. hihihihihi...

Ok la itu jer cik ash kongsikan dengan korang pertama kali cik ash buat puding roti kukus ni buat encik suami,hihihihihi..

You Might Also Like

10 ulasan

  1. Assalamualaikum Wrmbth

    Selamat pagi isnin yang produktif

    Memang rajin cik ashikin ni

    Buat puding roti ni maznee pun pernah cuba

    Cuma maznee ubah sikit

    Masa nak makan puding tu maznee panaskan dalam oven dan tabur coklat gelap

    Dan kemudian tuang sos custard sejuk

    Memang terbaik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kena rajin la untuk suami nak makan hihihihi

      Delete
  2. Replies
    1. Macam mil ekin la x minat gak puding ni

      Delete
  3. sedap niii. nak buat tu yg malas. hahaha! tau nak ready made je tau

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau ikut malas jugak nak buat tapi kena buat jugak hihihihi

      Delete

Terima Kasih Meninggalkan Komen Dekat Blog Cik Ash..

InsyaAllah Nanti Cik Ash Balas Kunjung Balas Bila Ada Masa Terluang


LIKE US ON FACEBOOK

>

PURPLE AWESOME OKT 2017