Makaroni Kuah Kacang

August 07, 2017

Makaroni 

Makaroni Kuah Kacang | Assaalamualaikum, Hai korang semua apa khabar, cik ash harap semuanya sihat sokmo la ya.. Semoga urusan hari ini dipermudahkan. Sebelum ini cik ash ada buat kuah kacang nak makan dengan nasi impit,lepas itu ada la lebihan kuah kacang tu cik ash simpan dalam peti sejuk sayang la nak buang kan. 

Bila datang ideal malam tu kebetulan sangat rasa lapar la pulak tu la cik ash rebus makaroni makan dengan kuah kacang buat macam makan dengan nasi impit.. Hahahahaha.. Best jugak makan dengan makaroni hahahaha.. Tapi kalau orang tak pernah makan makaroni memang tak leh makan taw.. Mil cik ash tawar dekat dia tak mau sebab mil ni tak suka makan makanan barat biasa la orang tua kan makanan yang pelik-pelik ni dia agak kurang la. 

Tu kadang-kadang cik ash nak buat apa-apa makanan yang pelik terfikir gak la takut sangat Mil cik ash tak makan, kalau buat kuih yang dia suka makan memang habis dia makan. Suami cik ash buat apa semua dia makan alhamdulilah.. Hihihihi.. Tapi kalau masakan lauk tomyam dan panprik dia agak kurang hihihihihi.. Cik Ash pulak minat dua menu tu makan tak ingat kalau dua menu tu hihihihihi... 



Ok la setakat ini dulu cik ash bercerita dengan korang semua pasal makaroni kuah kacang ni.. Cuba try buat kalau ada lebihan kuah kacang tu try jer makan dengan makaroni dan nikmatilah rasa dia macam mana ya.. Cik Ash tak leh nak bagitaw macam ner rasanya. 




You Might Also Like

17 ulasan

  1. wa...1st time dengar makan macaroni dgn kuah kacang..huhu

    ReplyDelete
  2. Kuah kacanf....kalau.makan dengan cucir sedappp...dgn makaroni belum lagi...nanti boleh la cuba =)

    ReplyDelete
  3. fav kita kuah kacang ni so kalau makan dengan makaroni sedap je kot rasanya :P

    ReplyDelete
  4. aaaa..cmne rasanya yeaa..huhhu..kuah kacg sedap..sedap laa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rasa dia cik ash xleh nk bgitaw hihihi

      Delete
  5. dah lama tak masak makaroni...

    psttt.. jemput join http://www.mialiana.com/2017/08/segmen-blogwalking-merdeka-2017.html

    ReplyDelete
  6. Menu baharu.. Creative Cik Ash mempelbagaikan resepi makaroni..
    Boleh cuba satu hari nanti..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cuba la hihihihi tertiba datang idea nak buat kan ekin buat jer la

      Delete
  7. akak smpai skrg fail masak macaroni n spagethi ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ekin pun xreti jugak try buat juga yakin boleh buat

      Delete





Terima Kasih Meninggalkan Komen Dekat Blog Cik Ash..

InsyaAllah Nanti Cik Ash Balas Kunjung Balas Bila Ada Masa Terluang


LIKE US ON FACEBOOK

>

PURPLE AWESOME 2017