Baru Sempat Update Entri Ini

June 06, 2015

Baru Sempat Update Entri Ini

permandangan Matahari 
Hai reader blog cik ash...Apa khabar hari ini,maaf agak lewat  ekin update blog hari ini disebabkan abang cuti Hari Keputeraan Agung kan banyak aktiviti la.. 

permandangan Tasik Taman Mutiara
Start pukul 7pagi ekin,abang dan 2 orang anak saudara pergi berjogging di Tasik Taman Mutiara ini.. selama duk taman ni first time ekin keluar pergi berjogging ini. Biasa la abg nk cuti kemain susah kan.. Abang dan  anak saudara laki dia berjogging, manakala ekin dengan anak saudara perempuan berjalan saja.. berjalan saja dah nak semput hahaha syok lagi mengebom blog tak semput pun hihihi...Pukul 8 lebih kita orang pun balik la berjalan lagi nak sampai rumah kan dah sakit habis peha ni...huhuhu

kabus jauh terrrr
welfie dulu hahaha


Bila dah sampai rumah tak terus duduk sambung buat keje rumah sikit..sapu sampah la pulak.. lepas siap sapu sampah  kitaorg sarapan lauk ayam pedas dan sayur goreng 2 makanan MIL dah siap masak dah hehehe dibantu anak saudara perempuan yang lain.. biasa la cuti sekolah kan ramai kat rumah ni mari tido.. boleh jadi teman MIL...

Selepas dah siap makan dalam pukul 10 kita orang pergi jalan rumah pak saudara abang dekat dengan kawasan taman ni gak... duk kat rumah pak saudara abang sampai pukul 12 lebih gitu la.. 

Eh ada lagi taw cerita ini biasa hari cuti kan banyak la program kan... dalam pukul 1.30ptg pulak ekin dengan abang pergi kenduri kawan abang tempat keje buat kenduri akikah anak dia... Lauk kenduri ekin tak snap pun pergi tadi tak bawa hp pun...huhuhu...masa kenduri jumpa pulak anak saudara yang ekin mengasuh siap menyuap dia lagi... Dah siap makan kita org balik rumah... 

Balik rumah pulak ekin main batu serembang dengan anak saudara yang ikut ekin g jogging 
tadi...lama la gak main tapi diaorg main style diaorg tak macam ekin main dulu2 la.. 

Selesai main ekin dan abang g keluar cari daging burger dan sosej nak jual kat anak saudara hihi.. lupa nak nak snap pic la pulak, sory taw... 

Ok itu saja untuk hari ini ya....esok pun ada urusan di luar gak maybe blog tak update 
pagi2 la huhuhu...




You Might Also Like

16 ulasan

  1. p/s:Jemput join segmen Bloglist Julai-Ogos CN yer ;) http://www.cekgunorazimah.com/2015/06/Segmen-Bloglist-Julai-Ogos-2015.html

    ReplyDelete
  2. Singgah jenjalan pagi. Semoga hari ini lebih baik dari hari semalam

    ReplyDelete
  3. syoknyer berjogging...dah lama sgt tak jogging...lemak tepu dah membiak sakan ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama la ni lemak tepu byk gak ni

      Delete
  4. ingat ari minggu baru nih nak ajak anak jogging jugak.. lastly jogging dalam umah jer.. hehehe..

    ReplyDelete
  5. Wah, bestnye...lamanya Cik Mimie tak g Jogging..huhu

    ReplyDelete
  6. Bestnya jalan2 pagi sedut udara segar!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Best kak lps tak p dah abg sibuk keje

      Delete
  7. alaaa bestnye
    xpernah rasai berjoging dgn en asben
    dulu dgn abah and adik2 xpon kengkawan kolej
    lepas subuh tu ters kuar gelap2 tu

    ReplyDelete
  8. Lama sudah aida and asben x jogging gini.
    sibuk la dgn urusan keje hu hu hu...

    ReplyDelete
  9. x pe Ekin..jln2 dulu...kuar gak eluh dan jantung pun bekerja sikit...nanti hari2 kan datang leh lari2 anak....baru badan sihat

    ReplyDelete
  10. tapi kalau di rumah x duduk diam..byk keje rumah nk sia pun sihat gak janji kuar peluh kan

    ReplyDelete
  11. akak ni jogging dalam rumah dengan anak-anak ja. kejap kat depan, kejap kat belakang..

    ReplyDelete
  12. Assalam ekin,
    tu la pasai
    buat kojer rumah pun dah larat nak berexcercise dah kan3

    ReplyDelete

Terima Kasih Meninggalkan Komen Dekat Blog Cik Ash..

InsyaAllah Nanti Cik Ash Balas Kunjung Balas Bila Ada Masa Terluang


LIKE US ON FACEBOOK

>

PURPLE AWESOME OKT 2017