Nak Barang Percuma ?? Join WOOP !

July 30, 2015


                                         

                                                             Assalamulaikum
Hai, reader blog Cik Ash, apa khabar semua... semoga dipermudahkan urusan untuk hari ini ya.. sebelum ni ekin pernah share  ekin dapat FREE barang sejak  join WOOP.my boleh baca kat SINI.

Siapa yang nak barang FREE????? Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. Cepatt.. KLIK UNTUK DAFTAR





Untuk join woop.my, korang kena sign up dulu atau connect dengan Facebook korang. Lepas tu jangan lupa untuk isi profil korang, especially alamat sebab takkan la diorang nak pos barang korang kat hutan belantara. Jangan lupa juga untuk verify email korang.


         

Hadiah tu akan sentiasa diupdate. Untuk nak dapat hadiah, korang kena kumpul points dulu. Caranya ialah korang perlu jawab soalan  dalam kategori Daily Mission dan Big Missions. Soalan Daily Mission ni soalan pilihan, tapi markahnya tak banyak sangat.

Soalan Big Mission selalunya berbentuk gambar dan melibatkan Facebook. Contohnya : "Anda perlu  like Facebook WOOP" Korang perlu printscreen sebagai bukti, dan selepas dicheck oleh admin2, korang akan dapat markah kalau betul.

Kelebihan Website WOOP 
1. Tak perlu mengeluarkan duit dan soalannya mudah.
2. Barang yang di'offer' berjenama. Contohnya : Dettol, Joy , Starbuck. Bukannya jenama2 seperti "Sabun Pak Momok" So kualitinya terjamin.
3. Barang yang berbaloi seperti sabun, voucher, top up. Ada blogger siap dapat waffle maker lagi.

Kekurangan website WOOP  
1. Servis lambat. Sesiapa yang pernah hantar tiket pada Nuffnang, servis nya memang pantas. Tapi Woop.my ni pulak, nak tunggu gambar korang kena approve dan dapat points, mak aii lambat sikit tapi berbaloi dapat barang gak kan.




2. Website agak confusing. Contohnya, gambar atas ni kat yang ekin akan redeem gift tu.

3. Kebanyakan cabaran menggunakan khidmat Facebook. Tapi masalahnya tak semua orang ada Facebook ye tak ?
4. Berdasarkan pengalaman, daily mission tak keluar hari2 pon.

5. Sesetengah cabaran ialah kurang praktikal. Contohnya, "share video ini di Facebook dan tag 5 orang rakan" "Ambil gambar anda dan produk **** dan share di Facebook.

Yang itu ekin belum lagi berkesempatan untuk join share sebab malu nak selfie dengan barang kita nak dapat tu... 


lagi satu bab soalan mission ni rasa macam ekin belum boleh lagi jawab sebab ekin belum ada anak lagi.. harap suatu hari nanti ekin dikurniakan baby insyaAllah... boleh ummi dapat barang baby nanti...berangan dah ekin nak jadi ummi ni sambil2 gosok perut ni.. hahahaha










You Might Also Like

17 ulasan

  1. wana pun dah register..tak sabar nak redeem point..hihikk..

    ReplyDelete
  2. Ok, baru faham fungsi WOOP ni..hehe.. jom serang WOOP :)

    ReplyDelete
  3. Menarik tu, bukan senang nak dapat sesuatu dengan percuma sekarang nie...

    ReplyDelete
  4. Yeah..da register..sha tgh tgu barang dari woop..
    Tapikn ekin..nak tanyalah, ada e sabun jenama sabun pak momok??hehehe..kelaka je nama sabun tuh..

    ReplyDelete
  5. @Bbwana adieniawah tahniah wana dah join gak Selamat mengumpul point dan reedem barang nanti

    ReplyDelete
  6. @Shahida Dzulkafli nanti sampai barang happy la sha hihihi... erk ada ke ekin tgk dalam woop xde tu...

    ReplyDelete
  7. menarik..ada baca di blog dak Farrah tu..dpt rexona

    ReplyDelete
  8. dh join dh...pulun kumpul mata...hahahaha

    ReplyDelete
  9. Dulu rajin jugak survey freebies ni... Tapi sekarang macam dah malas... ha ha ha...

    ReplyDelete

Terima Kasih Meninggalkan Komen Dekat Blog Cik Ash..

InsyaAllah Nanti Cik Ash Balas Kunjung Balas Bila Ada Masa Terluang


LIKE US ON FACEBOOK

>

PURPLE AWESOME Ogos 2017