Resepi Berbola Daging Burger

July 31, 2015

Resepi Berbola Daging Burger

Resepi Berbola Daging Burger | Hai, selamat malam reader blog Cik Ash ni...Entri ini dah tersimpan dalam draf dah lama malam ni baru nak share maaf menu Berbola Daging burger ini dari bulan puasa lagi ekin pernah share entri itu boleh baca dekat Menu Memikat Selera Suami


    





Bahan-Bahan
6 keping daging burger (ekin kisah kisar sampai hancur)
1 ulas bawang besar (dicincang halus)
3 ulas bawang putih (dicincang halus)
sedikit garam
sedikit lada hitam
sedikit tepung jagung
Sedikit tepung gandum
Minyak Untuk Mengoreng

Cara-caranya

1. Hiris kepingan daging kecil-kecil untuk di mesin nanti.

2. bawang besar dan bawang putih di cincang halus.

3. Masukkan kesemua bahan-bahan (kecuali tepung jagung) ke dalam blender mesin sampai hancur...

4. Apabila semua bahan dah di mesin gaulkan bersama dengan tepung gandum,tepung jagung dan lada hitam tu.. Gaul biar sebati taw.. sampai jadi doh

5. Buat bulatan kecik pasal Berbola tu sampai habis doh la.

6. Akhir selalu panaskan minyak dan goreng Berbola sampai kedadangan ya.

7. Siap!!! boleh hidangkan dengan sos cili.





You Might Also Like

22 ulasan

  1. Sedap ni...buatkan kuah sup sikit...wah..syok..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihihihi betul tu buat kuah sup memey sedap sangat ni

      Delete
  2. Cicah dengan sos.. mesti sedap :) nyum2!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Harus la sedap cik mimie HihihiHihihihi

      Delete
  3. Replies
    1. harap zumal faham la sedap dengan resepi yg ekin tulis tu...

      Delete
  4. Wah!!best nie kalau bubuh dalam spaghetti..mesti lg mengancam..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bgus tu cadangan sha.. Tapi kalau buat org kat rumah xde yg mkn

      Delete
  5. Mohon mintak sepinggan! Sedap ni makan ngan sos & cheese leleh-leleh :)

    ReplyDelete
  6. bahan 'sedikit' tu susah nak anggar lah ekin...kalau ckp dalam bentuk sudu ke cawan ke lagi mudah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihihihi sis jm nanti ekin ejas balik sukatan tu kat atas semua guna sudu

      Delete
  7. yes. benar...
    cicah sos & cheese leleh ~ terbaik!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nanti try cuba buat lagi lps tu cicah versi kak aida bgitaw hihihi

      Delete
  8. ye saya pun rasa kalau serve dengan spaghetti, mesti sedap ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ramai ckp mcm tu saya kena buat lg ni

      Delete
  9. @Jari Manis 'sedikit' tu maksudnya... Jangan banyak! Kah Kah Kah...

    ReplyDelete
  10. Nampak sedap Ekin... Tapi SS tak boleh makan... Sedihhhhh! Nanges tengok... Iskksss..

    ReplyDelete

Terima Kasih Meninggalkan Komen Dekat Blog Cik Ash..

InsyaAllah Nanti Cik Ash Balas Kunjung Balas Bila Ada Masa Terluang


LIKE US ON FACEBOOK

>

PURPLE AWESOME Ogos 2017