Kek Coklat Dari Pemanggang Ajaib

November 04, 2015

Kek Coklat Dari Pemanggang Ajaib 




Hai korang.. hari ini mood rajin ekin datang bila rasa dah sihat sikit dari selsema ni.. masih ada lagi selsema ni dah tahan sikit.. ekin cuba buat kek coklat guna pemanggang ajaib alhamdulilah menjadi juga.. hihihi.. resepi tak ada pun ekin beli yang serbuk segera coklat Adella tu.. kita hanya tambahkan telur 5 biji dan majerin saja.. ikut arahan kat kotak tu jah buat.. hihihi.. 

Ada lagi satu kotak nanti buat besday suami bulan 12,nak buat lagi la versi kukus..  eh tak lupa gak hari ini merupakan besday boy anak saudara no 5 ekin bernama Muhammad Al-Fateh dah genap 2 tahun dan tak lupa gak hari yang sama ayah mentua ekin telah meninggal dunia al-fatihah untuk arwah dah 2 tahun pemergiannya. Masa arwah meninggal dunia ekin belum kahwin lagi dengan abang.. 


You Might Also Like

36 ulasan

  1. pemanggang ajabi leh buat kek..mmg ajaib lah...dh lama nk beli pemanggang ni asyik tangguh je

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pemanggang ajabi xde sis JM hahahaha

      Delete
    2. Akak pun sama dengan sis JM. Dari dulu nak beli pemanggang ajaib ni, tak terbeli-beli :)

      Delete
    3. Kak farah ekin MIL beli lama dah hihihi.. Ekin masuk rumah abg semua dah ada xyah beli

      Delete
    4. kah kah kah ,,mana datang plak pemanggang ajabi ni adoii

      Delete
  2. kah kah kah....then dh kena verify im not robot...adus lah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ekin pun kena gak bila komen kat blog orang lain

      Delete
    2. Jenuh kan nak verify itu ini :)

      Delete
    3. Tu la hari ni BW blog #bloggerutara kena verify gak

      Delete
  3. Kak yan peminat kek coklat..tapi biasa akak beli jenama nona :-))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak pernah jenama nona tu.. nti nak try la semula2

      Delete
  4. Guna pemanggang ajaib? kat rumah tadak pun.. huhu

    ReplyDelete
  5. kalau guna pemanggang tak ajaib boleh tak? hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihihihi boleh kut guna yg jenama happy call n lain2 ada

      Delete
  6. Replies
    1. Hahahaha lupa nak snap pic semula2 la

      Delete
  7. Kek tu sekali imbas cam rupa dodol plak...

    ReplyDelete
  8. Nampak menyelerakan sangat kek coklat tu :)

    ReplyDelete
  9. pmangang ajaib bleh buat mcm2. hehe. sedapnyaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ah betul tu nantu try buat bertih jagung hahahhaa

      Delete
  10. rasa dia moist tak ekin bila guna pemanggang ajaib?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kira kurang suka yang kukus rasa lembap sedap

      Delete
  11. memang superb gila Kak Ekin.. masak kek guna pemanggang ajaib tu..

    ReplyDelete
  12. wah guna pemanggang ajaib buat kek..

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang boleh eyda.
      aida x pernah cuba lagi.
      prefer guna oven :)

      Delete
  13. Wah, baru tahu pemanggang ni boleh buat kek..

    ReplyDelete
  14. Kak Ekin macam nak guna pemanggang ni untuk buat kek? ce ajar sikit.. :)

    ReplyDelete

Terima Kasih Meninggalkan Komen Dekat Blog Cik Ash..

InsyaAllah Nanti Cik Ash Balas Kunjung Balas Bila Ada Masa Terluang


LIKE US ON FACEBOOK

>

PURPLE AWESOME JULY 2017