Review | Original Tok Hery Char Koay Teow Kulim | Char Koay Teow Ketam Lembut

February 14, 2016

Review | Original Tok Hery Char Koay Teow Kulim | Char Koay Teow Ketam Lembut


Hai , Hari yang bersejarah buat ekin sebab kali pertama join review dengan team Projek Blogger Utara yang  bertarikh 8 Februari 2016 masa raya cina aritu .. Ekin dan Team Projek Blogger Utara   dapat merasai kesedapan Original Tok HeryChar Koay Teow Ketam Kulit  Lembut  yang sangat femes di kulim ni.. ekin yang kat kulim pun tak taw kewujudan kedai ni… hahahah… padahal tiap2 sebulan sekali duk lalu jalan tu time nak pergi beli barang dapur..rupa-rupanya  kedai ini telah beroperasi selama 9 bulan. Menu special kat sini ialah Ketam Lembut. 

Masa makan Char Koay Teow Ketam Lembut ni wah memang terasa ada kelainan kat ketam tu… selalu ketam ni ada kulit yang keras tu kan tapi di Orignal Tok Hery Char Koay Teow ketam dia sangat lembut.. ekin dah lama tak makan ketam ni taw..pada ekin tu la specialnya Tok Hery Char Koay Teow jika nak di bandingkan dengan tempat lain. so bila ada Ketam lembut ni amat sesuai untuk golongan warga emas, yang pakai gigi palsu dan kanak-kanak.

Meh kita usha gambar terbaik dari team Projek Blogger Utara di bawah ni.. 


Original Tok Hery Char Koay Teow  ni betul2 bersebelahan dengan Kedai Ten Ten dan Eco. Kalau jumpa Giant Kulim dari arah highway tu lokasinya atas sikit dalam 200m..tepi jalan

Tepi kedai 

Char Koay Teow Ketam Lembut Pilhan Ekin dan Suami 

Rupa Isi Ketam Yang Lembut 

Selepas minum air dan pinggan licin hahahahha


Selain Char Keoy Teow Ketam menu lain ada disediakan di Original Tok Hery seperti gambar di bawah ni :- 

Menu-menu yang ada di sini 

Minuman yang disediakan 


Aiskrim pun ada nasib baik ekin belum ada anak.. kalau ada harus yang ni dia mintak.. hahahha... 

Special Menu  Ketam Lembut

Menu Baru 


Minuman 


Kuanter Bayaran 

Tempat Buat Air 

Dapur Memasak



gambar atas dan  bawah ni  sama tapi try tengok muka Tokey Original Tok Hery (baju belang2) Buat Muka hahahhahaha
ps : Tokey Original Tok Hery Jangan Kecam saya,secara spontan.


 Ekin ingin mengucapkan Terima kasih kepada pemilik Original Tok Hery Char Koay Teow Kulim (baju hitam belang2) sudi menjemput kami team @projekbloggerutara untuk merasai sendiri keoriginalan Tok Hery Char Koay Teow. Ok tak lupa gak sesiapa yang  nak tau lebih lanjut lokasi dan menu-menu hebat dari Tok Hery korang  boleh layari :-                                                      

                                           Original Tok Hery Char Koay Teow 


Alamat Lokasi 

Original Tok Hery Char Koay Teow 
 139, Lorong Semarak 1, 
Taman Semarak, Kulim,  Kedah. 


Maps ke tempat Lokasi 





Jom usha entri yang lain

Kak RUHIL      Kak MURNI    Zafirah

You Might Also Like

23 ulasan

  1. nanti p kulim memang kena terjah lagi ni..memang sedap..ketam tu bleh mkn semua sampai ke kulit dia

    ReplyDelete
    Replies
    1. mai kulim bagitaw la mana taw leh jumpa pulak hihihii

      Delete
  2. memang aktif sangat korang semua ni...
    Team Blogger Perak nak plan xtvt macam ni ke?heheehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. munirah nak join team kami pun boleh la... jadi blogger jemputan :) kalau ada aktiviti boleh usha kat facebook pages

      Delete
  3. ehehe lepas ni Kak Ekin boleh banje ceq plak k.. lama x jalan2 Kulim..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahhah nak jemput retis paling mahal kemain susah taw

      Delete
    2. Kak ekin belanja kita sekali la eh hha

      Delete
  4. ketam lembut sedap2.. terus ngap je senang xyah kopek2 da..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ah memang senang dan mudah sangat

      Delete
  5. Sedapnyaaa Kak Ekin! Char kuey teow tu banyak ke sikit eh?

    ReplyDelete
  6. sedapnyaaa....
    nk ketam kulit lembut tu

    ReplyDelete
  7. saya bukan peminat ketam sangat tapi suami memang suka makan.. nanti balik kulim boleh la try. Ketam lembut ni aritu tengok majalah 3 kalau tak silap.. macam kejam je nak dapatkan ketam lembut. depa tangkap ketam hidup kemudian simpan. buang penyepit & kaki tangan dia. Masa ketam tu bersalin kulit yang tu depa ambil masak untuk jadikan menu ketam lembut

    ReplyDelete
  8. salam kak ,,,teringinnya nak makan char kuey teow

    ReplyDelete
  9. Hihi. Kemain eh blogger blogger utara ni buat review. Nak join ekeke.

    ReplyDelete
    Replies
    1. nad nk join kah...tnya kat fb pages ya

      Delete
    2. Nak join gakkk tapi duk selatan hahaa

      Delete
    3. aipp bukan dh balik selangor ke.. hehee

      Delete
  10. Sedap plak tgok kuew teow tu. Kecurrr. Haisyh dah la peminat kuew teow. Aduduhh

    ReplyDelete
  11. teringat2 isi ketam yg lembut giler..xyah nak kopek2 dah terus ngap je..isi dia manis sedap...yg xde gg tu elok lah mkn hahaha..terbaik ketam lembuttttt terbaikkkkkkk

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn kaka ruhil! sesuai utk org veteren pakai gigi palsu dan kanak2.. nanti boleh bawa mak ayah sbb depa veteren.

      Delete
    2. nk buat entri kena makan kenyang2 dlu k.kin nanti dok tahan lapaq. memang mengugat iman tgk ketam2 ni.

      Delete





Terima Kasih Meninggalkan Komen Dekat Blog Cik Ash..

InsyaAllah Nanti Cik Ash Balas Kunjung Balas Bila Ada Masa Terluang


LIKE US ON FACEBOOK

>

PURPLE AWESOME OKT 2017