Resepi Air Green Tea Thai

April 07, 2016

Resepi Air Green Tea Thai


Hai, korang semua... sebelum ni ekin pernah share ekin buat Air Green Tea Thai ni kat instagram .. entri tersimpan dalam draf terlupa nak share hihihi... kalau mengikut cara ekin buat senang saja hihihi.. musim panas-panas ni perkena teh hijau memang sedap.. abang sangat suka teh hijau ekin lagi dah macam nak minum hari-hari hahahhaha... 

Puas hati sangat minum air teh hijau kita buat sendiri taw jimat duit rm4.50 harga air ni di jual di kedai-kedai. jom usha cara ekin buat resepi teh hijau versi cik ash ni 

serbuk teh hijau ini.. kirim dekat kak ipar beli di thailand 

Resepi  Teh Hijau 
Oleh: Cik Ash 

Bahan-Bahan
2 sudu besar serbuk teh hijau thai
4 sudu besar susu pekat 
3 sudu besar susu cair 
Air panas 
cawan ekin guna bekas air putih tu 
Ais batu ikut suka la ya

Cara membuatnya : 
Masukkan serbuk teh hijau dalam air panas kacau bagi sebati ..

Lepas itu masukkan susu pekat manis kacau bagi sekata. 

kemudian masukkan susu cair kacau-kacau la..

Masukkan ais batu nak bagi berlemak tambah la coffee mate..

 ekin tak ada just tambah susu cair di atas ais batu... sedap sangat hahahhah... 

Banyak lagi resepi Teh hijau yang tengah popular ni kalau  ingin memcuba lagi resepi Teh Hijau ni boleh tengok dekat Cara Buat Thai Green Tea Latte Paling Senang. 6 Minit Dah Siap! macam-macam cara yang diajar untuk Green Tea Thai ni... 


You Might Also Like

16 ulasan

  1. green tea ni aida kurang skit, ekin.
    tak boleh sgt diterima oleh tekak.
    kalu teh stroberi, boleh sgt :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ekin mula2 tak suka pun minum kat kedai... bila buat sendiri wah jadi ketagih dah hahahhaha

      Delete
  2. tulah igt nak pi cari lah serbuk green tea ni..rs nak wat sendiri plak

    ReplyDelete
  3. Akak memang suka teh hijau. Teh hijau yang biasa, minum tanpa gula tu suka,...yang guna matcha powder letak susu dan cream lagilah suka :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. teh hijau ni boleh buat muda2 kut...

      Delete
  4. sedap nih.. kalau singgah gerai sepupu mesti minum..

    ReplyDelete





Terima Kasih Meninggalkan Komen Dekat Blog Cik Ash..

InsyaAllah Nanti Cik Ash Balas Kunjung Balas Bila Ada Masa Terluang


LIKE US ON FACEBOOK

>

PURPLE AWESOME OKT 2017