Iklan Tak Sesuai Untuk Tontonan Kanak-Kanak

June 20, 2016

Iklan Tak Sesuai Untuk Tontonan Kanak-Kanak

 
         Hai korang semua, ni ekin ada nak kongsi yang ada anak berhati-hati la dengan anak korang ya bila mereka tengah main tablet,ipad , handphone taw sebab zaman sekarang banyak iklan yang tak sepatutnya di penontonkan oleh mereka ekin tengok.. Walaupun ekin belum ada anak nampak risau dengan keadaan ini sampai terfikir bila ada anak mungkin akan mengalami perkara macam ni bila anak dah pandai nak layan cerita kat youtube ni.. budak sekarang dah terlebih ke zaman IT. Tambah dekat facebook macam-macam iklan ada wanita seksi la,ubat kuat la, cantik luar dan dalam dan macam-macam lagi iklan ni susah sikit nak kawal tambah mata budak-budak ni tajam bila nampak apa-apa kat facebook ada saja nak tanya kan. 

         Baru-baru ini ekin ada terbaca dekat facebook dan blog menceritakan tentang  video pelik di laman youtube yang sedang di viral sekarang. Video yang ekin maksudkan adalah youtube daripada Channel Superhero Vs Spiderman itu dan banyak lagi video serupa dengan video di kat youtube. Ekin cuba buka buka sendiri youtube ingin pastikan betul ke tidak Ya Allah terkejut sangat tengok video itu, memang sangat tak sesuai untuk kanak-kanak ni, video itu menceritakan kisah Frozen kahwin dengan Spiderman dapat anak spiderman aduhhh teruk sangat bila kanak-kanak tengok ni.. Video macam ini Tidak sepatutnya di pertontonkan oleh kanak-kanak. korang ingin tengok viral yang diperkatakan ni boleh tengok dekat Anak-Anak Anda Pernah Tonton Video Ini Di YouTube? Ibu Bapa Perlu Berhati-Hati



Untuk mengelakkan perkara macam ini berulang lagi ikuti lah langkah-langkah di bawah ini untuk block segala channel yang lucah dekat Youtube :-   

Langkah 1: Pergi ke laman YouTube dan cari channel yang dikehendaki.
Langkah 2: Klik channel tersebut.
Langkah 3: Pada channel tersebut, klik About.
Langkah 4: Kemudian klik pada simbol flag dan klik Block user

Selain itu korang juga boleh guna browser yang ekin cadangkan ini iaitu browser yang ekin sudah guna dah baik untuk yang ada anak-anak ini , browser yang ekin masukkan adalah Salam Browser yang pertama kalinya dicipta oleh pembangun berasaskan Chromium yang menghormati tuntutan agama, yang paling membanggakan ianya dicipta oleh anak tempatan


1. Carian Selamat Dalam Google 
Apa yang  terdapat dalam salam browser ini merupakan safegurad carian di google untuk menghapuskan kadungan yang ganas daripada carian dan membantu kita mengelakkan pautan web, imej dalam talian atau video itu di lihat oleh kita dan anak-anak.  Safeguard ni kira carian selamat. Contohnya dekat bawah ni kita cari "Small Chick" di carian dan tengok hasilnya ada keluar images yang tidak berkiatan iaitu "Hot Small Women" ekin google chrome ni . Dan ekin cuba buka melalui Salam Browser tengok dekat pic kedua tu nampak kan Setting Safeguard carian selamat tidak ada gambar seksi. 


Tetapan carian dekat Chrome


Tetapan carian Salam 


2. Mudah Downloader Dekat Youtube
Salam browser juga ada menyediakan ciri Video Dowloader dekat youtube yang boleh digunakan untuk memuat turun media dari Youtube apabila internet terlalu perlahan. sangat sesuai dengan ekin sebab ekin suka sangat dowlaod cerita ataupun lagu-lagu dekat youtube ni. Fungsi Video Downloader ini membolehkan kita memuat naik video dalam saiz yang berbeza dan kualiti serta memuat naik audio sahaja. 

Video Downloader boleh memuat turun fail video dalam format yang berbeza iaitu MP4, Flash Video,3GP dalam resolusi yang berbeza bergantung kepada video sumber.

Audio Downloader ini pulak membolehkan kita untuk memuat turun trek audio daripada mana-mana video di youtube . Format lagu yang di simpan dalam laptop adalah format m4a dan boleh dimainkan dengan hampir semua perisian atau permainan 

3. Browser patuh syariah dan adab 
Apabila kita buka salam browser untuk carian di google akan  nampak ada kata-kata yang nasihat ni membolehkan kita mengekalkan kesucian hati kita. Contoh di bawah ni hadis yang ada dalam kita duk cari itu 


4. Menjimatkan Data 
Yang ni sangat bertuah kepada yang guna Data salam browser ini sangat menjimatkan data kita taw..selalu kan bila buka youtube cepat sangat pengunaan data yang kita guna kan.. so sekarang kita tak payah risau data dah jimat lepas ni 


Kalau korang berminat untuk mencuba browser yang ekin ulaskan di atas ni boleh la  muat turun di https://salambrowser.com. Jom berubah ke arah kebaikan bersama untuk keluarga anda. Sayangi la keluarga anda hihihihi... ok la sekian terima kasih kerana sudi membaca ya.. 

 photo signature_4.gif

You Might Also Like

10 ulasan

  1. Betul2. Kalau ada web mcm ni secure sikit untuk budak2 kecik nak main internet. skrg zaman teknologi mcm2 boleh jadi. Kita yg besar kena amik tindakan awal.sebelum terjdi sesuatu. Singgah isi tabung kak ekin jugak :)

    ReplyDelete
  2. oh ada eh.. boleh buat jgk t senang bila anak buah guna laptop.. huhuhu

    ReplyDelete
  3. salam, ada dengar jugak pasal browser ni... tapi tak try masuk lagi

    ReplyDelete
  4. nak try juga laa guna browser ni

    ReplyDelete
  5. ada juga dgr psl browser ni tempohari...

    ReplyDelete
  6. betul bila ada anak kecil nih, better guna browser macam nih..

    ReplyDelete
  7. Salam browser belum try lagi ni.. :)

    ReplyDelete
  8. Nice sharing Ekin. Ank-anak akak setakat main game ja, memang takdak access internet untuk tab depa. Takut pasai ni la. Memang dah takdak tapis-tapis dah.

    ReplyDelete
  9. senang la nanti anak2 tak tgk benda pelik2..

    ReplyDelete





Terima Kasih Meninggalkan Komen Dekat Blog Cik Ash..

InsyaAllah Nanti Cik Ash Balas Kunjung Balas Bila Ada Masa Terluang


LIKE US ON FACEBOOK

>

PURPLE AWESOME OKT 2017