Resepi Roti Sosej Gulung

October 20, 2016

Resepi Roti Sosej Gulung | Assalamualaikum.. Hai korang semua , baru berkesempatan nak share ekin buat roti sosoj gulung ini dekat blog...

Biasa la bila datang mood tak mau tulis entri dekat blog macam ni la.. tambah sejak ada hypptv ni jarang pulak main laptop hahhahaha... duk layan filem english , korea jah ekin dekat tv... aduhhhh... ok la dekat bawah ni cara ekin buat roti sosej gulung guna jah bahan yang ada dekat dapur jah... 

Roti Sosej Gulung

Bahan-Bahan :-
Sebuku Roti 
Sosej 
Tepung Bestari 
Telur 

Cara Membuatnya :- 
1. Roti digelek-gelek bagi sampai mampat tak nak bagi nanti goreng serap minyak. 
2. Rebus sosej dulu ya. 
3. Lepas tu letak sosej atas lapisan roti tu dan gulung-gulung celup dalam telur dan tepung bestari. ratakan bagi tepung bestari lekat betul ya. 
4. bila siap roti siap di salut dengan tepung bestari tu boleh di goreng dengan minyak yang panas dalam kuali ya.. 
5. Goreng sampai warna kekuningan siap goreng angkat hidangkan la dalam pingan bersama sos cili.. 

Ok la itu saja yang ekin nak cara ekin buat roti sosej gulung cara ekin la.. mungkin cara orang lain lagi sedap pada ekin kan.. 



You Might Also Like

8 ulasan

  1. roti sosej ni semggu 2x buat tuk budak2 bfast g skolah

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhh bestnya kak el.. ekin time rajin baru buat hahhahaha kalau ada barang la

      Delete
  2. Sedapnyaaa kalau dapat petang petang macam ni hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihihihihi betul2 tu makan pagi or petang memang sedap

      Delete
  3. Best resepi ekin share nie..
    Mudah pula tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. cara ekin mudah saja.. janji org faham hahahhaa

      Delete

Terima Kasih Meninggalkan Komen Dekat Blog Cik Ash..

InsyaAllah Nanti Cik Ash Balas Kunjung Balas Bila Ada Masa Terluang


LIKE US ON FACEBOOK

>

PURPLE AWESOME JULY 2017