#Cabaran20Hari | Pengalaman Sahur

June 28, 2015

#Cabaran20Hari | Pengalaman Sahur

#Cabaran20Hari Puasa/Raya 2015
 Hai agak lewat sikit update blog hari ini.. ekin tak Berapa sihat perut meragam dan rasa muntah pulak...hari Kedua ekin menulis #Cabaran20Hari ekin iaitu pengalaman sahur ekin sepanjang bulan Ramadan ni.. Jom baca pengalaman bersahur pada ekin kat bawah ni. 

Tahun Kedua ekin berpuasa sebagai isteri pengalaman sahur Alhamdulilah tak sekalut masa tahun lepas nak masak sahur ni.. tahun lepas ekin kalut sikit la sebab baru cukup sebulan kahwin dan sesuaikan diri jadi isteri masak sahur MIL yang bagitaw hihihi... bangun sahur MIL kejutkan lagi hihihi..  kalau MIL tak kejut alamak tak sahur la kami ni...Menu sahur yang ekin selalu buat sayur air,sup sayur saja dan panaskan lauk ekin lebih masa berbuka tu simpan dalam peti esok panaskan saja.. semudah ABC saja..  tu pengalaman masa tahun lepas.

Pengalaman Sahur tahun ni pulak bersahur berdua dengan MIL tanpa abang nak makan tak lalu bila berdua kan.. kebetulan bulan puasa ni abang start keje shift pagi dan malam.. seminggu pagi dan seminggu malam... masak sahur ekin pun jadi simple saja hihihihi... bangun sahur awal tu MIL lagi kejut hihihi.. sekarang dah bangun sendiri dah la...

Itu saja la pengalaman ekin bersahur buat pembaca blog ekin.. tunggu esok pulak cabaran yang lain pulak ya.


You Might Also Like

12 ulasan

  1. Selamat menyudahkan cabaran, Ekin! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Harap dapat menyudahkan cabaran ni

      Delete
  2. Hikhikhik kiranya tahun ni dah expertla prepare sahur,...bagus! bagus!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh la sikit2 da perubahan tu.hihihi

      Delete
  3. Sahur je kan..memang kita dh biasa tak makanpagikan..jadi tak beriyasngat sahurni kan.

    ReplyDelete
  4. Ekin sarapan pukul 9 pgi nak mkn..

    ReplyDelete
  5. sy pun sahur xbape nk mkn sgt....minum jer la hihih

    ReplyDelete
  6. Hehehehe..pengalaman mngajar kita mnjadi lebih baik..kn kak Ekin :)

    ReplyDelete
  7. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  8. Sahur simple pun tak pe kan, asalkan kita bersahur;)

    ReplyDelete

Terima Kasih Meninggalkan Komen Dekat Blog Cik Ash..

InsyaAllah Nanti Cik Ash Balas Kunjung Balas Bila Ada Masa Terluang


LIKE US ON FACEBOOK

>

PURPLE AWESOME JULY 2017