#Cabaran20Hari | Resepi Hidangan Sahur Paling Ringkas

June 29, 2015

#Cabaran20Hari Resepi Hidangan Sahur Paling Ringkas

#Cabaran20Hari Puasa/Raya 2015
Hai... hari ketiga ekin menglengkapkan cabaran20hari iaitu Resepi Hidangan Sahur Paling Ringkas pernah sepanjang sahur di bulan Ramadan ni... Jom baca kat bawah ni. 

Hari ini merupakan hari ke 12 kita berpuasa kan dan hari ke 12 ekin masak untuk sahur.. menu yang ekin masak untuk sahur selalunya Sup Sayur, Tumis sayur, telur tumis la, ayam goreng ,nasi goreng pun pernah buat sahur semalam.. resepi itu semua senang ekin tak share pun korang boleh buat gak kan hihihi.. tu time abang keje shift pagi la.. kalau abang keje malam panas saja lauk yang ekin masak lebih tu...

Masa mula2 sahur aritu ekin masak lauk lebih sebab nak bekalkan untuk abang pergi keje bawa 3 bekal kebetulan keje shift malam kan... 3 bekal tu untuk berbuka, rehat pukul 11.30mlm dan Sahur pukul 5 pagi... ikan aya gulai kuning kalau tak silap ekin madsa first sahur hihihi... lupa sudah la... 


Nak Cuba Resepi Carrot Goreng Tepung untuk menu bersahur boleh gak mana taw untuk bangkitkan selera kita waktu sahur kan... 


Ok itu saja ekin nak share resepi Hidangan yang ekin buat untuk sahur...

Love you

You Might Also Like

15 ulasan

  1. waaa....kalau cenggini pun kategori ringkas yg xrgkas agaknye macam mana la yee hehhehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ringks pun menyenyangkan gak.akak.

      Delete
  2. sup sayur pon ringkas jugak

    #bloggerutara

    ReplyDelete
  3. Cik Mimie nk ringkas greng ikan n lauk sardin je..hihi

    ReplyDelete
  4. Bagi kita nampak ringkas tapi mungkin bagi orang lain nak susah.. tapi apa2pun banyak resepi ringkas boleh diguna untuk Ramadhan kali ni.. ;)

    ReplyDelete
  5. Ringkas je.. Sha pun suka wat nasi goreng utk sahur.. cepat..

    ReplyDelete
  6. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  7. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  8. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  9. Carrot goreng tepung? First time dengar ni.. Nanti nak try!

    ReplyDelete

Terima Kasih Meninggalkan Komen Dekat Blog Cik Ash..

InsyaAllah Nanti Cik Ash Balas Kunjung Balas Bila Ada Masa Terluang


LIKE US ON FACEBOOK

>

PURPLE AWESOME OKT 2017