6 Tips Jimat Cermat Paling Bijak

January 31, 2016

6 Tips Jimat Cermat Paling Bijak    

                                         new              

Hai semua.. ekin update lagi hihihi.. zaman sekarang ini semua perlu kena jimat kan.. barang semua mahal sangat.. ada GST lagi. barang semua naik harga tapi gaji tak naik-naik langsung di taruk lama kan.. tambah-tambah kalau yang berkerja seorang ni lagi la kena berjimat cermat macam ekin la harapkan gaji abang bulan-bulan memang tak cukup nak beli tu beli ni hunjung kering kontang hahahahah... bayar bil-bil dah beribu tak campur lagi barang dapur lagi la.. mujur belum ada anak lagi kalau ada tak kena beli pampers ,susu ke dan macam-macam keperluan baby kan...


So ekin nak sharekan untuk 6 Tips Jimat Cermat Paling Bijak Untuk Tahun 2016 ni... banyak cara yang perlu kita amalkan tips berjimat cermat contohnya seperti di bawah ni :- 

1. Masak sendiri, bawa bekal

                                          http://sharifahashikin.sharethisstory.net/my-750726-8450

Yang ini ekin selalu buatkan bekal untuk suami ekin pergi kerja tak kira waktu shift pagi ke malam.. memang setiap hari akan bekalkan suami dengan mangkuk tingkap hihihi... 

2. Jom pergi kerja sama-sama

http://sharifahashikin.sharethisstory.net/my-750726-8450
Yang ini tak ada ekin nak kongsi dengan suami nak pergi kerja pun sebab ekin tak keje duk dirumah jadi surirumah sepenuh masa jimat dah tu hihihihi... 


3. Cut bajet untuk shopping

10
Bab cut bajet untuk shopping barang keperluan dapur dan lain memang ekin dah asingkan.. ekin selalu senaraikan barang-barang yang hendak di beli.. dari situ ekin dapat berjimat cermat tak barang yang merapu hihihi.. 

ok la nak  lagi detail mengenai 6 Tip Jimat Cermat Paling Bijak boleh baca di  OH BULAN - 6 Tips Jimat Cermat Paling Bijak Yang Korang Boleh Buat Untuk Tahun 2016!





You Might Also Like

5 ulasan

  1. wah wah wah thanks kak hihihihi <3

    ReplyDelete
  2. yang kerja dua orang pun kena jimat cermat kak ekin. gaji naik. tapi bila gaji naik harga pun naik sekali. macam mana nya ekonomi nak bertambah baik hurmmmmm

    ReplyDelete
  3. Selagi leyh jimat kita jimattt kannn. Hehe

    ReplyDelete





Terima Kasih Meninggalkan Komen Dekat Blog Cik Ash..

InsyaAllah Nanti Cik Ash Balas Kunjung Balas Bila Ada Masa Terluang


LIKE US ON FACEBOOK

>

PURPLE AWESOME OKT 2017