Rindu Masa Keje Kerani Security

February 25, 2017

Rindu Masa Keje Kerani Security

Assalamualaikum.. Hai korang semua apa khabar cik ash harap semuanya berada dalam keadaan sihat walafiat..

Sebelum ini cik ash pernah update status dekat facebook berkenaan dengan rindu nak keje kerani security tak taw la kenapa hati ni terasa rindu nak keje kerani mungkin dah lama meninggalkan bidang kerani kan... kalau ikut cik ash dah 5 tahun tamat kontrak dengan syarikat security tu.. lama sangat kan.. HQ syarikat security itu masih lagi operasi di JB.. kiranya di cawagan Kelantan dah tamat kontrak sedang molek waktu itu cik ash dah nak kahwin..

Semasa keje kerani tarikh akhir hujung bulan memang duk kalut buat payroll,timesheet,kwsp,sosco dan lain-lain.. jadi kerani serba serbi boleh buat hahhahaha... 8 tahun berkhidmat sebagai kerani security masih ekin ingat memori kenangan keje.. 

Macam-macam ragam pakcik guard jumpa, ada siap nak mengorat cik ash masa tu,hahhahah... ada tu siap mengumpat dekat Pengurus masa tu diaorang tak taw pun cik ash anak pengurus hahahaha.. cik ash siap menipu kata pak saudara... dalam 5 tahun keje baru la orang taw cik ash anak bos apabila la segelitir guard bocorkan identiti cik ash.. huhuhuhu.. 

Cik Ash sedih bila lihat status tu sebab aboh komen dekat status tu mata tertiba berair sebab kata-kata aboh buat diri cik ash terusik sangat.. selama berkerja dengan aboh ada jugak cik ash buat aboh masalah, menyusahkan aboh pergi hantar dan ambik cik ash berkerja.. cik ash rindu aboh.. kini baru cik ash rasa rindu pada aboh sangat. dulu duk dekat tak rasa pun.. semoga aboh diberikan kesihatan yang baik.. miss u aboh dan ma di kelantan... rindu nak balik kelantan sangat2..



You Might Also Like

26 ulasan

  1. amin..ooo anak bos ekin ni ye...wahhh hebat2..semoga diberi kesihatan yang baik pada aboh ekin na amin

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhahahah... akhirnya terbongkar jugak.... selama ni rahsia jer keje apa...

      Delete
  2. Replies
    1. tu la sedihhh mata berair bila aboh tulis gitu... :(

      Delete
  3. Waa 5 tahun orang tak tau anak pengurus. So sweet ayah ekin :)

    ReplyDelete
  4. kemainn.. hahah. lumrah hidup macam tu lah

    ReplyDelete
  5. oiye? bekerja dgn abah ekk?
    wow, a great experience tu ekin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup ekin berkerja dgn aboh sebelum ni.. hihihihi

      Delete
  6. Replies
    1. pengalaman jumpa macam2 ragam hihihihi

      Delete
  7. wahhh anak boss ke hihihihi. mesti orang yang ngata tu tebal muka kan. suka sangat komplen2 ni

    ReplyDelete
  8. pengalamaan yang xkan dpat da..
    heheh mmg lame kak ikin kerja sane kan
    mesti la rindue

    ReplyDelete
    Replies
    1. lama sangat ayu.. 2005 hingga 2013 rindu sangat hahhahaha...

      Delete
  9. Wahhh. Anak boss rupanya. Pandai simpan rahsia ea.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaha anak bos.. memang pandai simpan rahsia

      Delete
  10. Sabar ehh cik ash. kenangan lama mengusik jiwa gituu

    ReplyDelete
  11. Salam singgah sini cik ash...wahh..bestnya anak bos rupanya...jadi kerani security ni macam-macam ragam telatah manusia yang di jumpai...

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam mardia hahahhah... betul boleh jumpa macam2 ragam manusia

      Delete
  12. Sabar ya cikash.. nanti senang-senang balik la sini. Sementara tu doakan yang baik-baik untuk kedua-duanya

    ReplyDelete
  13. Waaa..cikma baca macam drama dah..hihi..sabarlah ekin..cikma pon merindui kmpung halaman..rindu opis lama..tp pengalaman itu adalah kenangan manis

    ReplyDelete





Terima Kasih Meninggalkan Komen Dekat Blog Cik Ash..

InsyaAllah Nanti Cik Ash Balas Kunjung Balas Bila Ada Masa Terluang


LIKE US ON FACEBOOK

>

PURPLE AWESOME OKT 2017