Drama Cik Serba Tahu

March 27, 2017

Drama Cik Serba Tahu

                                                            Assalamualaikum
Hai korang semua malam ni ekin ada nak share dengan korang semua mengenai Drama Cik Serba Tahu ni.. nampak iklan macam best pulak hihihihi.. semua benda dia taw hahahahaha..

Drama Cik Serba Tahu merupakan adapitasi daripada novel karya Syamnuriezmil. Sebuah drama dari terbitan Orangetree Production arahan Suhaimi Zulkefli. Drama ini mempunyai 16 episode, dan juga dibintangi oleh pelakon Remy Ishak (Carl Adham), Sari Yanti (Aerna Isyqee), Zarul Umbrella (Bunyamin), Iedil Putra (Bejamin) dan ramai lagi turut berlakon.

Drama ini akan bersiaran di Astro Ria & Astro Ria HD pada hari isnin hingga khamis jam 10.00 malam. Malam ni start main drama ni hihihihi jangan lupa taw tengok malam ni ya..

Sinopsis Drama Cik Serba Tahu

Bermacam-macam usaha yang Carl Adham buat untuk memikat hati Aerna,namun untuk menerima lelaki itu memang agak payah. Mana tidaknya, mereka baru sahaja bertemu. Tiba-tiba lelaki itu ajak dia tunang kemudian bernikah?

Semua orang di ofis gelarkan Aerna sebagai Cik Serba Tahu sebab semuanya dia boleh tahu. Sebab benda yang diagak selalunya betul dan banyak rahsia yang dia tahu terutama rahsia Encik Ben dan Encik Bun. 

Dan disebabkan serba tahunya itu, bapaknya bimbang jika anaknya itu terlupa tentang diri sendiri. Bapak Aerna nekad untuk cepat-cepat mengahwinkan anaknya dengan sesiapa saja yang gentleman asalkan Aerna membuka hati untuk menerima cinta. Adakah dengan mudah Aerna dapat menerima pilihan bapaknya? Adakah Aerna akan bersedia membuka pintu hatinya seperti yang dipinta oleh bapaknya? 

Nak taw kesudahan drama ni saksikan nanti drama Cik Serba Tahu yang akan ditayangkan setiap Isnin hingga Khamis jam 10.00 malam. 


You Might Also Like

5 ulasan

  1. masa sekolah rendah dulu..saya pernah digelar profesor serba tahu..

    ya terpengaruh dengan komik Gila-gila

    ReplyDelete
  2. dah start kan
    tak sempat tengok lagi

    ReplyDelete
  3. ok ok la citer ni.
    aida tgk sesekali.
    tak dpt tgk tiap mlm.
    sebab tu waktu izzat tgk kartun before dia tido.
    citer nyer santai.
    jadi ke tak ekk diorang kawin ? :)

    ReplyDelete
  4. Ala.. lewat sangat waktu tayangannya..

    ReplyDelete

Terima Kasih Meninggalkan Komen Dekat Blog Cik Ash..

InsyaAllah Nanti Cik Ash Balas Kunjung Balas Bila Ada Masa Terluang


LIKE US ON FACEBOOK

>

PURPLE AWESOME Ogos 2017