#Cabaran20Hari | Amalan Berbalas Juadah Di Bulan Puasa

July 03, 2015

#Cabaran20Hari | Amalan Berbalas Juadah Di Bulan Puasa     


Hai... selamat pagi reader blog Cik Ash ini... puasa Ok ke...  cabaran ke 8 ekin menlengkap misi #Cabaran20Hari Puasa/Raya 2015 ini...  tajuk ke  8 ialah #Cabaran20Hari Amalan Berbalas Juadah Di Bulan Puasa. Jom  baca amalan berbalas juadah di bulan puasa ini..

Bab Amalan Berbalas Juadah Di Bulan Puasa bagi ekin suka sangat bila kita bertukar-tukar juadah kan... masa ekin dikelantan selalu gak jiran-jiran bagi kuih muih , bubur lambuk ke,, dan lain ekin kalau makanan sedap baru balas.. segan la nak galas kuih muih pun ekin beli bazar Ramadan kat rumah nuh..

Apabila duduk di Kedah jiran-jiran kat sini ekin kurang nak bergaul sangat depan kita kemain cakap lembut belakang mengata sakan taw.. jadi tak ada amalan berbalas juadah di bulan puasa dengan jiran tertangga..  hanya family abang yang banyak memberi juadah berbuka kepada ekin sekeluarga ni.. Alhamdulilah rezeki makanan di bulan puasa banyak sangat..

Itu saja tentang Amalan Berbalas Juadah Di Bulan Puasa ni.. itu semua rezeki orang memberi juadah jimat dah kita membazir pergi beli kuih hihihihi..terlepas dengan tajuk #Cabaran20Hari ekin sebelum ini  la terjah ke entri di bawah ini :-

You Might Also Like

10 ulasan

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  3. Amalan berbalas juadah ni memang bagus. Tapi pada zaman ini, banyak dah penduduk (terutamanya di kawasan bandar) yang jiran sendiri pun tak kenal..

    ReplyDelete
  4. Seronoknya dapat rasa pengalaman cam tu...

    Kite tak pernah.. T_T

    ReplyDelete
  5. suasana dulu dgn skrg dh lain ash..
    tq sbb bg tau ada double link tu :)

    ReplyDelete
  6. Family suami ekin dok dekat2 situ gak eh. Senanglah :)

    ReplyDelete
  7. alhamdulillah jiran-jiran aida maintain berbalas juadah.
    da 8 thn dok sama.
    kami da mcm famili.
    syukur sgt... semangat kejiranan tinggi!
    siap ada group wassap lagi :)

    ReplyDelete
  8. Tapi sekarang amalan berbalas juadah dah makin tenggelam dah..hmmm

    ReplyDelete
  9. Sekarang banyak yang suka gaduh dari nak berbaik-baik kan...

    ReplyDelete

Terima Kasih Meninggalkan Komen Dekat Blog Cik Ash..

InsyaAllah Nanti Cik Ash Balas Kunjung Balas Bila Ada Masa Terluang


LIKE US ON FACEBOOK

>

PURPLE AWESOME JULY 2017