#Cabaran20Hari | Bajet Raya

July 06, 2015

 #Cabaran20Hari | Bajet Raya 
                                                                Assalamulaikum...

Hai reader blog Cik Ash ini... puasa Ok ke...  cabaran ke 12 ekin menlengkap misi #Cabaran20Hari Puasa/Raya 2015 ini...  tajuk ke  12 ialah #Cabaran20Hari  Bajet Raya jom baca Bajet Raya ni.

                                                     



Bajet Raya ekin masa belum kahwin dulu memeng boros taw.... semua benda beli semua nak serba baru baju baru, beg baru, kasut , tudung baru la... Bajet Raya masa tu habis dalam RM500 gak tu..

Sekarang dah jadi wife ni Bajet Raya kena berjimat-cermat la ekin tak keje kan Bajet Raya tu biasa2 jah ... baju baru tu tetap ada, jubah dah beli ..hangbag, kasut, tudung pulak ekin guna yang boleh hadiah menang Giveaway aritu saja... lagi pulak kasut masa kahwin aritu pun baru lagi guna jah tu.. sekarang kena berjimar-cermat dah barang mahal taw ..Bab pakaian abang pulak dia cakap tak beli baju melayu abang cakap yang mana ada lagi pun baju tu pakai Raya jah.. Bajet Raya tahun ni terlebih sikit sebab duit minyan nak balik Kelantan tahun ni...


Itu saja #Cabaran20Hari Bajet Raya yang ekin kongsi ni.. Tertinggal entri cabaran yang lain boleh terjah link seperti berikut

You Might Also Like

16 ulasan

  1. Ekin....raya tahun ni mmg perlu budget dan berjimat....harga minyak naik...GST lagi...sis JM pun beli baru raya sepasang je...janji sunat berbaju baru di pagi raya kan

    ReplyDelete
  2. pesan ke abe tu ..hati2 memandu semasa balik kelantan tu,,,mmg jem kan

    ReplyDelete
  3. bila ekin berangkat balik kelantan...pastikan jgn lupa baca doa naik kenderaan semoga selamat sampai ke destinasi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Balik hari.buat ketupat tu... InsyaAllah sis JM

      Delete
  4. Banyak gak bajet tu yer. Zumal tak pernah ada bajet, tau2 duit dah kering. Hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu masa bujang hihihihi sekarang ni dah kahwin bajet lain

      Delete
  5. @Jari Manis

    Warna ape sis..?? hehe.. sibuk nak tahu...

    ReplyDelete
  6. bajet raya aida byk kpd anak2 bertiga.
    aida & asben sgt sederhana dah...
    and kuih raya...
    kek raya...
    angpow lagi...
    hu hu hu :)

    ReplyDelete
  7. Samalah kita nye En. Abang.. xnak beli baju melayu..

    ReplyDelete
  8. save journey nanti ye..

    saya pun masa bujang memang kalau boleh semua nak baru. selagi tak dapat selagi tu tawaf shopping mall. bila dah kawen ni pakai apa ada je. kecuali baju baru. ada la sehelai dua. yg lain recycle je. pulun siapkan anak pulak

    ReplyDelete
  9. lps kwen mmg kena rncg btl2 pbelanjaan...

    moga slmt smpai destinasi

    ReplyDelete
  10. Sekarang ni semua mende kena cut cost... Haishhh...

    ReplyDelete





Terima Kasih Meninggalkan Komen Dekat Blog Cik Ash..

InsyaAllah Nanti Cik Ash Balas Kunjung Balas Bila Ada Masa Terluang


LIKE US ON FACEBOOK

>

PURPLE AWESOME 2017