#Cabaran20Hari | Aktiviti Di Pagi Raya

July 11, 2015

 #Cabaran20Hari | Aktiviti Di Pagi Raya , Assalamualaikum...
Hai reader blog Cik Ash ini... puasa Ok ke...  cabaran ke 16 ekin menlengkap misi #Cabaran20Hari Puasa/Raya 2015 ini...  tajuk ke  16 ialah #Cabaran20Hari  Aktiviti Di Pagi Raya jom baca Aktiviti Di Pagi Raya ni....

Aktiviti Di Pagi Raya masa belum kahwin dulu mesti kena Mandi dulu, siap2 kan makanan untuk Tertamu, lepas tu pergi sembanyang Sunat Raya berjemaah.. selalu ekin pergi sembanyang kat Surau rumah nenek lepas selesai sembanyang tu boleh pergi Raya rumah nenek, saudara mara sebelah aboh , saudara mara sebelah ma, rumah dia orang dekat jalan kaki saja.. selesai beraya di rumah mereka kita orang pun balik rumah.. itu dulu la masa ekin masih sekolah lagi.. 

Aktiviti Di Pagi Raya Bila dah berkerja ini tak kahwin lagi sembanyang dekat Surau dekat rumah lagi pulak abang, kakak ekin semua dah berkeluarga kita berkumpul-kumpul di pagi Raya dekat rumah saja tengahari baru pergi Raya sanak saudara... Salam bersalaman mintak maaf dekat semua family kalau silap ke tu perkara wajib setiap Kali Raya kan... 

Aktiviti Di Pagi Raya Bila dah kahwin ni ekin tak berkesempatan Raya di Kelantan dengan ma n aboh hanya calling dari jauh beri ucapan.. duk kedah tak ada rasa Raya pun mana.. g sembanyang lepas tu pergi berRaya rumah saudara mara abang.. selesai beraya kami balik rumah berehat saja.. 

Raya tahun ini ekin teruja sangat nak balik beraya di Kelantan harap dipermudahkan urusan ekin n family nanti.. 

Itu saja Aktiviti Di Pagi Raya yang dapat ekin kongsi di dalam #cabaran20hari ini... yang mana terlepas nak baca entri lain boleh la terjah link di bawah ini




You Might Also Like

16 ulasan

  1. Tak sabaq kan nak balik Kelantan..??

    packing dah..??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yupbxsabar aritu seminggu nk balik raya dah packing bag hihihi

      Delete
  2. pesan ke Abe..hati2 memandu...balik kelantan tu jem!!!

    ReplyDelete
  3. Selamat pulang ke kampung yer...

    ReplyDelete
  4. HAti2 balik kampung nanti Kak Ekin :)

    ReplyDelete
  5. Semoga perjalanan Ekin pulang ke Kelantan dipermudahkan dan dilindungi Allah..

    ReplyDelete
  6. semoga selamat sampai kampung halaman ya ekin..

    ReplyDelete
  7. @Jari ManisFuhhh! Tak dapat bayang jem nya bagaimana. Berjam-jam kan atas jalan,...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulilah perjalanan pulang dan balik tak jem sangat masa tu

      Delete
  8. Apa-apapun, selamat berkumpul dengan family. Enjoy your raya!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Enjoy sangat tapi xckp seorang abg sulung tak balik beraya dia kena keje

      Delete
  9. Dah pesan sis JM alhamdulilah waktu ekin bertolak tu jalan x jem mana hihihi

    ReplyDelete

Terima Kasih Meninggalkan Komen Dekat Blog Cik Ash..

InsyaAllah Nanti Cik Ash Balas Kunjung Balas Bila Ada Masa Terluang


LIKE US ON FACEBOOK

>

PURPLE AWESOME Ogos 2017