#Cabaran20Hari | Menu Wajib Di Pagi Raya

July 12, 2015


 #Cabaran20Hari | Menu Wajib Di Pagi Raya , Assalamulaikum....
Hai reader blog Cik Ash ini... puasa Ok ke...  cabaran ke 17 ekin menglengkap misi #Cabaran20Hari Puasa/Raya 2015 ini...  tajuk ke  17 ialah #Cabaran20Hari Menu Wajib Di Pagi Raya. Jom baca Menu Wajib Di Pagi Raya.

Cerita masa ekin belum kahwin ya Menu Wajib Di Pagi Raya yang pertama Roti Jala dan Gulai Ayam.. roti jala selalu aboh tempah dengan kawan dia... Gulai tu ma ekin yang masak ekin tolong kacau hihihi.. tahun ni balik Kelantan roti jala dah tempah gak dan gulai tu ekin n kakak yang akan buat ma ekin tak Berapa sihat lagi sejak masuk hospital 9hbln 6 aritu.. ..

Lepas tu Menu Wajib Di Pagi Raya Kedua pulak Satay aboh tempah kawan dia gak. 
lama tak makan satay Kelantan harap tahun ada la aboh tempah hihihi.. 

Menu Wajib Di Pagi Raya yang ketiga mesti la Biskut Raya selalu tak buat ekin sponsor beli yang tunjuk-tunjuk saja seperti almond London,tart nenas dan lain.. 


Itu saja yang ekin dapat kongsi secara ringkas Menu Wajib Di Pagi Raya di dalam #cabaran20hari ini.. Terlepas baca entri ekin yang boleh terjah link di bawah ini

You Might Also Like

18 ulasan

  1. satay tu paling daebak!! susah nk cari org serve satay di hari raya

    ReplyDelete
    Replies
    1. memey susah sis JM nk cari.alhamdulilah kelantan ada org buat tempahan ... aboh p.ambik kat rumah org buat sate

      Delete
  2. Wah, makan satay hari raya yer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup setiap tahun mesti ada satay hihihi

      Delete
  3. sy pun suka satay dan of kosss laa roti jala....kuah kariiiiii....hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mesti la kuah kari paling best kan

      Delete
  4. KAlau rumah Cik Mimie..ayam masak merah mak..paling wajib,..mmg tiap2 tahun ada :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oooo.... kira mkn dengan nasi la cik mimie ayam masak merah tu

      Delete
  5. Sedapnya makan roti jala di pagi raya.. Hohoho...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang sedap byk gak ekin mkn hihihi...

      Delete
  6. Replies
    1. Sedap roti jala sebab febret ekin hihihi

      Delete
  7. yes. roti jala cicah kari.
    raya pertama umah aida memang ada kari.
    tahun ni nak menjala la.
    tq for the idea, ekin :)

    ReplyDelete
  8. Umah akak pun menu wajib sate. Tapi bukan sate kelantan lah! Err,..ada beza ye sate kelantan dgn sate kl?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau dengan kedah beza saiz harga dan rasa.... di kelantan isi besar2 rasa rempah2 dia mcm2 ada rasa..n harga pulak mahal di kelantan

      Delete

Terima Kasih Meninggalkan Komen Dekat Blog Cik Ash..

InsyaAllah Nanti Cik Ash Balas Kunjung Balas Bila Ada Masa Terluang


LIKE US ON FACEBOOK

>

PURPLE AWESOME JULY 2017